Trkncm merhabalar, benim bebeğim de aynı şekilde hep memede kalmak istiyor. 50 gün kadar da öyle oldu. Fakat zamanla kötü bir hal almaya başladı. Gaz birikimi oldu. Kıyamıyordum ve günde 15 saat kadar emiyordu, aynı emzik gibi. Kilo alımıyla alakalı sorun yaşamadık ancak huzursuz bir bebek oldu artık memede de huzur bulamaz oldu. Tepiniyor ağlıyor yine de memeyi bırakmıyor öyle bir hal. Doktor doktor gezdik tabi gazı için öyle böyle bir gaz değildi karnı parlıyordu gerginlikten. Doktorumuz kesinlikle emzik kullanman gerekiyor dedi. Karşı olmama rağmen sağlık için verdim. Emzik tutmadı ama ağlarken meme harici zapt edilemez hale gelince alıyor atıyor tekrar alıyor. En azından yarım saat oyalıyoruz ve 2 saati bulduruyoruz. 2 saat ara ile emziriyorum. İnanın artık biraz olsun huzurlu, biraz olsun uyuyor ve kilo alımı da eskiye göre arttı. Kakasında sütün yağ partikülleri arttı. Bazen dudağını büzüyor memeyi istiyor o zaman kıyamıyorum tabi 🙂 ilk ay günde 10-12, 2. Ay ise 8-10 kereden fazla emzirmemelisiniz. Emzirme süresi maksimum 40 dakika olmalı. Anne yüreği anlıyorum ama inanın daha Sağlıklı