Gizemka14 Selam anneler bebeğim beş ay 16 günlük ek gıdaya geçtik tadıyoruz şu anda kabak denedim havuç denedim elma denedim armut denedim patates denedim bugün ne yapsam bilemedim bana azıcık akıl verin beynim durdu yoğurt falan en son bıraktım baskaaa🙃
Fatmaaa22 Gizemka14 fasulye deneyebilirsin. Bizimki hiç öyle tek haşlanmış kabağı patatesi falan yemedi. Hep tükürdü öyle olunca biz direk çorbalardan falan başladık. Mesela bizimki bir meyveyi tek basına yemez iki üç meyve karışımı yaparım anca öyle yer. 6 ay 5 günlük.
Defne0111 Gizemka14 cnm şuan benim bebeğim 5 ay 25 günlük ilk ne verdin nasıl yaptın bende yapim verim bu gün
mustafayamaninannesi Gizemka14 dr isteğiyle yoğurt havuç patates semizotu kabak ilerledik 3 er gün şimdi fasülye yapıcam
Gizemka14 Defne0111 eğer anne sütü emmiyorsa verin amaa.. ben ilk havuç denedim üç gün daha sonra patates daha sonra kabak
Grlnl katipannne daha besleyici olsun diyedir sanırım 😂 kabak ve havuç tek başına hiç yeterli değiller çünkü
mustafayamaninannesi Gizemka14 bize dr 5. Ayda sebzeleri buharda haşla 3 er gün bi tatlı kaşığı kadar ver dedi benimki seviyor yiyor yani bazen içlerine yoğurtta eklediğim oldu derin tencereye az su koyup halalara aparatını koyuyorum bütün sebzelerde haşladım bu şekilde buharda
Melisa59 Gizemka14 aynen canım ben ilk önce sebzeleri tek tek haşladim verdim sonra birine karıştırıp çorba olarak verdim mesela ilk önce 1 avuç bezelye 1 tatlı kaşığı pirinç olarak yap iyice hasla blandirdan geçir ama çok katı püre yapma . Sonra mesela bezelye havuç princ yap o şekilde
Eymen20211 Her gün taze mi başlıyorsunuz 3 gün boyunca verceğiniz sebzeyi. Birde çorba normal bizim yediklerimizden mş
katipannne Grlnl peki irmik pişirilecek mi buharda haşlayıp püre yaptığım sebzenin içine sıcakken 1 tk koyup karıştırmam yeter mi pişirmeden
Efem123 Melisa59 havucu nasıl putursuz yapabiliriz ya ben bı tirlu yapamadım çorba yapark verdim buharda pişirip blendrran fln geçtim olmadı çok putrulu oluyor püre gibi olmuyor
Baloglumm7 Gizemka14 karnabahar brokoli kabak havuç patates kırmızı mercimek pirinç bulgur armut, şeftali, elma, muz, yulaf, balkabağı şimdiye kadar verdiklerim. Balkabağı bebeğimi rahatsız etti vermiyorum. Avakado vercem yarın. Yoğurt veriyorum.
Grlnl katipannne benim elimdeki kitaplara göre şöyle yapmışlar önce su ve irmik pişiriliyor daha sonra örneğin armut cam rendeden geçirilip irmik soğuyunca ekleniyor.