canimoglum_2020
yani diyorsunuz ki Haşa Allah Kur’an’ı Kerim’de helal ve harami gunahi sevabı yazarken eksik bıraktı ! Haşa Allah’ın ilmi yetmedi de bunu mezhep imamlari alimlerimi tamamladı !Ne kadar tehlikeli söylemler bunlar .Siz diyorsunuz peygambere uymak Allah’a tabi olmaktır evet aynen öyle ! Çünkü peygber Allah’ın Kuran’da bizzat vahyettigi ayetleri insanlara iletmekle mükelleftir.Peygamberimizin dahi helal haram koyma yetkisi yokken nasıl oluyorsa bu kesin hükümler başkaları tarafından koyuluyor .Böyle bir mantıksızlık olabilir mi ? Birşey ya helaldir ya haram bir kesime helal bir kesime haram kılınabilir mi ? .Tutturmusuz bir hadis inkarı ! Kuranda celisen her uygulama ve sünneti kabul Etmelimiyiz ? Sahi birde mezhep inkarinin hükmünü aciklarmisiniz ?
Sizin bana verdiğiniz hadise karşılık gerçek olan Ayetleri yazıyorum .Bunları bizzat Allah bildirmiştir .
Müminler, Allah’ın size helal kıldığı şeylerden hoşunuza gidenleri kendinize haram kılmayın. Aşırı da gitmeyin; Allah aşırı gidenleri sevmez.” (Mâide, 5/87)
De ki: ‘Allah’ın size indirdiği her bir rızkı düşündünüz mü? Siz onu helal, haram diye sınıflandırıyorsunuz.’ De ki: ‘Bu konuda Allah mı size izin verdi, yoksa Allah’a iftira mı ediyorsunuz?’
Kendiliğinden ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah’tan başkasının adı anılarak kesilmiş, boğulmuş, vurulmuş, düşmüş, boynuz darbesi almış ve yırtıcı tarafından yenmiş olanlar size haram kılınmıştır…” (Mâide, 5/3)
( Evet konu ne olursa olsun illa ki Tek hak olan İslam’a ulaşıyor .Niyetim bir yanlışa karşılık düşünce fikrini sunabilmek şahsınıza münhasır bir eleştiri düzeltme sunmuyorum .Allah’ın bildirdiğini söylüyorum .Sağlık açısından dediğiniz gibi yanlış evet .Esenlikle kalın 🌼)