Asleres Kızlar merhaba oğlum 7 buçuk aylık labne peynirinden tatlı gördüm internette te onu yapıcam. Siz bebeklerinize labne peyniri yediriyor musunuz ? Hangi markaları tercih ediyorsunuz
Muhasebeciana Asleres sutas ve torku nun labnesini kullaniyorum kendisini yediriyorum sabah kahvaltisinda severek yiyor kizim birde ev yapimi yogurdun icine koyuyorum icinede meyve koyuyorum dogal danone olmus oluyorb😃
Meltemli Asleres yoğurt yapar gibi yapıyorum sütü kaynatıyorum mayalanma sıcaklığına gelince tuzsuz süzme peynir den bir küpü çatalla eziyorum biraz ılımış sütle karıştırıp ekliyorum fırına koyuyorum. 7-8 saat sonra alıp bı tülbentte süzülmesi için koyuyorum. Süzülen suyu da buzluk kabına koyup yemeklerine birer küp kullanıyorum uğraştırıcı gibi anlatmış olabilirim ama basit 😅
Asyossmoms Asleres ben evde denedim . Kutu sütü ısıttım ocakta 5-6 saniye kadar parmağımı tutabileceğim sıcaklıkta olunca 1 yemek kaşığı süzme peynir koydum.( süzme peyniri ısınan sütle ayrı bi kapta ılıttım önce sonra karıştırdım içine) . Cam kavanoza koydum sofraya sarıp 7 saat kadar dışarda beklettim . Daha sonra buzdolabına koydum bi 5 saat sonra da tencerenin içine süzecekle koydum(içine bez koydum) suyu süzüldü. Suyu peynir altı suyu oldu bezin içinde kalan labne🙈 çok lezzetli oldu 😍 karışık anlatmamışımdır umarım anlamadığınız yer olursa sorabilirsiniz🥰
Meltemli Asleres bana kalırsa yarım litreden bile yapabilirsiniz siz yicekseniz ayrı ama bebislere fazla geliyor 4-5 gün de de bozulabilen birşey
Asleres Muhasebeciana bende deneyeyim pirinç unuyla karıştırp yapıyordum ama sizin tarifiniz daha besleyici 😂
Muhasebeciana Asleres dene dene canim cok seviyorlar 2 kasik ev yogurdunun icine 1 kasik labne koy icinede muz falan koy ezipte ohhh afiyetle yiyorlar benim kizim 1 yasinda oldugu icin ben olcuyu fazla tutuyorum artik tabi ama faha kucukken bu olcude yapiyordum ara ogun gibi yediriyordum 😃
spaceship Merhaba, ben de birkaç gün önce aynı konu hakkında post açmıştım 😊 ben Migros’ta satılan organik labne yi sormuştum deneyen oldu mu diye. Birkaç arkadaş yazdı. Dün ondan aldım, size de fikir olsun 😊
spaceship Asleres ben de bakınırken gördüm ve organik labne fikri çok hoşuma gitti 😊 aldım hatta kullanıyorum tavsiye ederim 👌🏼