Deletedmom_49
1️⃣. Aşamada kabak havuç yoğurt ile başladı siz yoğurt yerine patates de koyabilirsiniz.
Bize bir çay fincanı dedi doktorlarımız ama daha ilk günden fazla tabii ki bir iki çay kaşığı kadar verebilirsiniz. İkinci ve 3 gün arttırırsınız.
Bu şekilde ilk 3 gün mesela kabak haşlayıp içine çok az zeytinyağı karıştırıyoruz. Sonraki 3 gün yoğurt. Diğer 3 gün havuç yine haşlayıp çatalla ezip zeytinyağı ekleyerek veriyoruz.
9 gün bunları tattıktan sonra hatırlatma amaçlı 10. Gün kabak, 11.gün yoğurt, 12.gün havuç veriyoruz.
Öğlen 11-14 saatleri arasında verin dedi. Hep aynı kaşık ve kabı kullanın da dedi.
Burada sıralamayı değiştirebilirsiniz tabii ki. Süt alerjisi yoksa tavsiyem yoğurtla başlamanız benim kızım bir türlü sindiremedi biraz alerjik bünyesi de olunca iyice kötü oldu.
2️⃣. Aşamada
Öğlen 11-14 saatleri arasında bir gün meyve ertesi gün sebze
Akşam 18.20 saatleri arasında bir gün yoğurt bir gün muhallebi verin dedi
Meyve püreleri için
Elma, armut, muz, şeftali, erik, kayısı
Sebze püreleri için
Kabak, havuç, brokoli, bezelye, enginar, karnabahar
muhallebi için irmik önerdi bebeğim kilolu olduğu İçin pirinç unu kullanmana gerek tok dedi
Basit sebze çorbaları yapabilirsin 2. Aşamada dedi
Karnı tok olmasın ilk aşamada 6 öğün emiyor Ya da mama alıyorsa bunun 1 İ ek gıda olacak dedi
Elimden geldiği kadar anlattım kusura bakmayın daha doktordan evimize gidemedik yine sorunuz olursa yazarım ben 364747 tane doktordan fikir alıyoruz mecburen.
Benim değil doktorun yazdıkları bunlar😇