Melikeeeecansuu Cevremdekıler yumusacık açma pogaca yapıyorlar bende ınternetten bakıp denıyorum sertlesıyor hamur gbı oluor ıcı. Lutfen soyleyın yumusacık acma pohacaları nasıl yapuorsunuzzz 😭 pogaca yapmayı bırturlu beceremıyorum
rumeysalbayrakaya Melikeeeecansuu mayalı yapacaksanız kesinlikle yaş maya kullanın mayaladıktan sonra bezelere bölün her bezeyi bir tatlı kaşığı tereyağla açıp şekil verirseniz çok güzel sonuç alırsınız ☺️ Bir de tepsi mayası yapmayı unutmayın
Sekerlikahve Melikeeeecansuu ıkı bucuk bardak süt az ısıt bır tane yaş mayayla karıştır iki yemek kaşığı şeker koy bıraz çırp sonra bir bardak sıvıyag koy tuzunu ayarla iyice çırp 7 yada maksımum 8 su bardağı un gıdıyor azar azar koyup yoğur kıvamı aldığında yarım saat dınlendır sonra yuvarla üstüne yumurta sarısı çörek cıkınca gercektn yumuşacık oluyor dene asla. Pişman olmazsın
Birkucakmutluluk Melikeeeecansuu bende yapamıyordum :/ hep sert oluyordu. En sonki yaptığım yumuşak oldu. Ama sütünü az koyduğum yağı fazla geldiği için yağlı oldu. Poğaçanın püf noktası yoğurduğumuz hamurun yumuşak olmasıymış. Hatta ele yapışacakmış. bidahaki sefer yapacağım tarif şöyle. Etrafımdakiler bu tarifi kullanıp çok güzel yumuşacık poğaça yapıyorlar. 2sb süt 1sb su 2 yumurtanın akı 1 sb yağ maya şeker tuz Un (cıvık olacak ele yapışacak) 1 saat mayalandıktan sonra 20-30 dakikada tepsi mayası 185 derecede pişecek
Momkids Melikeeeecansuu yumuşak olsun istiyorsan ilk yoğurduğunda eline yapışan bi kıvamda olsun. Muhtemelen başta çok un veriyorsunuz o yüzden sertleşiyor. İçinin pişmesi için de 170 derecede yavaş yavaş pişirin ve çok iyi kızarmadan fırından almayın
hayal_perest Melikeeeecansuu nefis yemek tariflerindeki poğaça tarifini izle. Aynısı oluyor denendi ve yaşandı. Bende yapamıyordum poğaça. Artık nefis yemek tariflerine göre yapıyorum.
Sonsuzmutluluk Melikeeeecansuu YouTube da Masmavi mutfakta kanalı var o kadının yaptığı poğaçalar çok güzel oluyor tarifleri tam dediği gibi tutuyor bende beceremiyordummutlaka bakın kanala
Dorukatesin-Annesi Melikeeeecansuu canım benim tarifim çok güzel yapamayan yoktur ama hamuru yoğururken döver gibi sert sert yapma ki hamurun sert olmasın kuru yaş maya bence fark etmiyor bide uzun süre yoğurma hamur eline yapışmayacak be kabında kalmayacak şekilde toparlanıyorsa bırak üstüne streçle yarım saat kalsın bak nasıl yumuşak oluyor tarifim ise 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker bi paket tek kullanımlık maya yarım su bardağı sıvı yağ aldıpı kadar un
Mom44454 Melikeeeecansuu 1 su bardağı sütle bir su bardağı su karıştır ısıt ılık olacak leğene 4 yemek kaşığı şeker koy 1 tüm maya ya da bir paket kuru maya koy ılık karışımı dök karıştır sonra 1 sb sıvıyağ dök bir yumurta kır bir tatlı kaşığı tuz 7 bardak un hamur cıvık olursa yumaşacık olur unu kendin ayarlamalısın köşede1 saat mayalandır daha fazla da olabilir sonra şekil ver o şekilde de 15-30 dk beklet üstüne yumurta sür bekletmeden sonra yumuşak tel tel poğaçaların olur
Momandbaby Mom44454 yillardir ayni tarifi yapiyirm bende yazicaktm siz yazmissiniz kesinlikle cok iyi oluyor 👍
Sumeyraas Melikeeeecansuu o kadar çok yaptım ki. Çok güzel oluyor. Yaş maya yerine kuru maya ile de yapmışlığım var. https://www.nefisyemektarifleri.com/video/yumusacik-mayali-pogaca-nasil-yapilir/
Alaranaz Melikeeeecansuu ben hep yaparım ve her yiyen bayılarak yer 🤣 mütevazi olamicamm 🤣 hep göz kararı yaparım ama biraz ılık süt biraz ılık su bir yumurta toz maya tuz biraz şeker biraz sıvı yağ bunları önce karıştırıp 10 dakika bekletiyorum ardından unu ekleyip yoğuruyorum kabarana kadar mayalayıp sonra şekil veriyorum ardından 20 dakika da tepside mayalatıyorum enfes oluyor 🤩
Kalpsizim33 Melikeeeecansuu poğaçanın en önemli püf noktası hamur yumuşak yoğrulmalı ve iyi mayalanmış olmalı öncelikle mayayı kuru kullanacaksanız eğer su veya sütle 5 dk çözülmüş olmalı