Yagizkerem Kızlar bebişim 7 aylık. Ek gıdaya geçtik tabi uzun bi süredir. Kek yapıyorum kahvaltısı çorbası vs. Ama doktorum 9. Aya kadar su vermeye gerek yok anne sütünden alıyo dedi. Anne sütü alıyo ama emin olamıyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz bebişlerinize
__zulfisiniz__ Yagizkerem bence verin derim bwn 6 Aydan sonra vermeye başladım aksine doktorum ek gıdaya başlayınca ver demişti bana
iki_prens_annesi_ Yagizkerem ek gida doneminde muhakkak su verin ben en basindan beri vermistim ama suan ozellikle yemeklerden sonra su vermenizi oneririm kek mesela susatir once karnini doyurun sonra su verin keni icsin kana kana
Alaranaz Yagizkerem kesinlikle verin , özellikle ek gıda döneminde vermeniz gerekiyor benim doktorum öyle söyledi 4 aydan itibaren veriyorum. Hangimiz susuz durabiliriz ki onunda ihtiyacı var canım , vermelisiniz 💜
Yagizkerem Peki iki_prens_annesi_ peki vu şekildeanne sütüne olan ihtiyacı azalmaz mı? Şimdi karnı doyuyo katı gıdayla suyunu da içiyor. Anne sütünü siz ne ara teklif ediyorsunuz
Baranbebek Benim bebeğime doktor her beslenme sonrası ver dedi ben ilk doğduğu günden beri az az veriyorum normal kontorol için doktora götürdüm oda vermemi önerdi daha bebeğim yeni 4 aylık oldu
shr42 Yagizkerem bence kesinlikle verin suyu ne zararı olabilir ki suyun benim bebeğim 1yasinda ve suyu hiç sevmiyor neler denedim içmek istemiyor zar zor kaşıkla veriyorm onda da az iciyor bence içsin alışsın 6 aylıkken vermeye başladım ben ama öncesinde gazlı Bi bebek olduğu için her gün bitki çayları veriyordum ona rağmen alısmadi maalesef
iki_prens_annesi_ Yagizkerem oglum 18 aylik şuanda sadece uykulara geciste veya kendi meme derse veriyorum ama o donemlerde ağırlık anne sutuydu 7 aylikken 1 bazen 2 ogun veriyodum onun haricinde 2 saatte bi emerdi emdikten sonra doyunca minik biberonu vardı onu verirdim icerdi idrar yolu enfeksiyonu olabilir susuz kalirsa bence suyun yeri ayri ben bu sekilde düşünüyorum
Yaay Yagizkerem şaka mı ben 2aydan beri veriyorum bebek su içerken görsen öyle iciyorki günlerce sussuz kalmış gibi verin yazık
Yagizkerem Yaay anne sütünün %70 i su diyor doktor. Ya gerçekten 60 kere sormuşumdur kesinlkle anne sütünden alır diyor
CysmnC Yaay aynen bende öle 2 aydan bile önce verdim. Şimdi 8 aylık suyu görünce saldırıyo. Suyu çok seviyo. Hergün aralıklarla içer hiç aksatmam. Parka gittiğimizde de çantama ilk attığım şey suyudur. Şaşardım okurken.
Bebegimm1 Yagizkerem yok artık diyorum yemek yerken su istediginde o esnada emziyormusunuz yada yumurta falan yediginde yutamadiginda nasil yapiyorsunuz sasirdim yani ek gidaya gecmis bebek neden su verme der ki doktor.ben meyve yedirirken bir yandan su içer ister. ben dogdugu gün vermeye basladım suan 9 aylık en az 200 cc vermeye calisiyorm kendileri içmesin bakalım 9.aya kadar su nasil oluyormus.siz verin ek gida alan bebek belli miktarda su tuketmesi gerekir onun organlarinin suya ihtiyacı var.
Yagizkerem Bebegimm1 saat başı teklif ediyorum anne sütünü. Bazen içiyor bazen içmiyor. Bez sayısı da yeterli. Gece 2 3 kez uzun uzun emiyor . İşte ben artık vereceğim suyu. İçim rahat etsin hiç değilse. Doktor anne sütünün yüzde 70 i su diyor.
pamuksekerinannesii Yagizkerem 1. Ayından beri veriyorum şimdi 11 aylık yarım lt içiyor en fazla 250,300 cc genelde
Zmnl19 pamuksekerinannesii dogdugundan beri veriorum yaz bebegi oldgu icin hep verdim ki suan 2 yasinda 600 cl su iciyo gunde bazdn dhada fazla
Zmnl19 Yagizkerem 9 aya kdrmiii yuuh doktormu soyledi bunu gercekten neye inanilm biz artik ek gidaya gecmis cocuga tabikide su verilir ici yanar ici sut alirmi o hararetini 🥺
Hll20 Yagizkerem ben dogdugundan itibaren verdim iki cocugumada. Mama kullaniyorsun arkasndan bi kac kask ver diyordu doktorum. İkincide emmesine ragmen yine verdim.
pamuksekerinannesii Zmnl19 verilmesi gerekiyor bencede bu arkadaş geç bile kalmış çocugın suya ihtiyacı var süt karşılıyor deniyor ama inanmıyorum kızım su için ilk dogdugunda bile ağlardı hep verdim bende
Deletedmom_72 Yagizkerem Ek gıda alan bebeğe nasıl su verilmez,o doktor olduğuna emin mi acaba?Kesinlikle su vermelisiniz içi kurur bebeğin ya
Bebegimm1 Yagizkerem ona kalirsa bazi doktorlarda mama suyla hazirlaniyor verme diyor.ben mama vermeme ragmen doktorumuz su ver diyorsa ek gidada tabiki su verilmeli yemek yedigi esnada bile su istiyor yutkunamiyor.o sirada emzircekmisiniz yutamadiginda onu demek istedim.ek gıda yı yedikten sonra hemen emzirmeniz gerekli cnku o an susamis olucak.1yasinda verin diyen doktor cikicak diye korkuyorum.bencede verin keske doktorlar da net sekilde konussalar her biri farkli bir sey soyluyor ama 9.ayi da ilk kez sizden duydum sasirdim inanin 😳
Zmnl19 pamuksekerinannesii Ben iki kasik gunde uc kere verdim hep yazin o sicakta ztn terlior su kaybedior vucutlari
34_21_23 Yagizkerem ay yazık çocuğa. Benim bebeğim 4 aylık veriyorum kana kana içiyor, suya hiç karşı olmadım hatta burda bi kadın bebeği susuz kalmış diye böbreklerinde kristalleşme olmuştu yakınıyordu. Bebeğim ağlama krizine girse bile suyla sakinleşiyor. “Su hayattır”