Acl_16 yenidoğan hemşiresiyim. Yardımcı olmak istedim. Linç olarak algılamayın. Şeker zararlı. Mamada çok faydalı bişey değil zaten. Anne sütüne bir alternatif olarak üretilmiş yine de anne sütünün yerini tutmaz. Düşünün hiç bir hayvan yavrusuna süt yetmediği için mama vermiyor. Biraz kapitalist düzen bizi buna itiyor maalesef. Siz suçlu değilsiniz. Yalnızca sudan çıkmış balık gibisiniz şuan 3 aylık bebeği olan bir anne olarak çok daha iyi anlıyorum sizi. Benim göğüslerim yumuşaktı doğumumdan beri süt falan akmadı hiç bir zaman, bebeğim bir saat emip sonra bir saat bile sürmeden yine emmek için uyandığı oluyordu. Sütün yetmiyor mu diyenler oldu. Ama her ay kontrolde bir kilo alıyor. Size emzirme için cesaret vermek istedim. En basit en kolay en sağlıklı ve en ucuz olanı. Birazcık sabredin sadece. İki saatte bir emzirin. Beş dakka on dakka farketmez kendinize güvenin. Dediğim gibi emzirmede ısrarcı olmanızı öneririm. Kendinizi yıpratmadan. Üç öğün proteinden zengin beslenin bulgur tüketin. Bebeğinize duş/masaj sakinleştirebilir bunları deneyin. Ten tene temasta bulunun. Geçici bir süreç olduğunu düşünün ve kendinizi rahatlatın lütfen.