Mom0768
Çok haklısınız 🌺 Çocuğa ilk yıllar annesinin bakması, çocuğun hep annesiyle olması muhteşem bir şey. Ancak sadece çocuğun değil, annenin de psikolojisi çok önemli. Çalışmaya alışkın olan anneler için evde sürekli çocukla olmak aşırı bunaltıcı olabiliyor.
Ben de öğretmenim, çocuğuma kendim bakmayı çok istedim, zaten bakacak kimse olmadığı için de işimi bıraktım, oğlumu çift dilli yetiştiriyorum vs. Ama gelgelelim, 24 saat çocukla yapışık yaşamak o kadar bunaltıcı ki.. Her sabah aynı krizle uyanıyoruz mesela, 7de gözüm kapalı mama yapmaya koşuyorum, 9da tekrar uyanıyor, kahvaltı zamanı ne hazırlarsam katiyen ağzını açıp yemiyor, 1 saat hoplaya zıplaya 2 kaşık yemek yedirebiliyorum ve yorgunluktan daha sabah bitiyorum. Öğlen aynı kriz, akşam aynı kriz, alt alma zamanı aynı kriz, uyku zamanı aynı kriz. Bunlar haricinde yaptığım tek şey çocuk oynat oynat oynat, koca bir gün.. 3-4 saatliğine de olsa, bir öğün olsun, bir alt değiştirme, bir uyku saati olsun çocuktan uzak geçirme şansım olsa ne kadar güzel olurdu benim için.. Bedenen değil, zihnen dinlenmeye de ihtiyaç duyuyor insan. O kadar çok bunalıyorum ve yoruluyorum ki, bazen sadece uzanıp somurtuyorum, çocuğumla geçirdiğim vaktin ne kadarı kaliteli olabilir bu psikolojiyle sizce? 🤷🏼♀️ Halbuki çalışan bir anne için, çok uzun saatler çalışmıyorsa, ne güzel insan görüyor, muhabbet ediyor, yeni bir şey öğreniyor, bir şeyler yapıyor..
Çocuğumun geleceği için bahanesini tabikide ben de kabul etmiyorum, o konuda hemfikiriz. Ne gelecekmiş ki bu daha kaç aylıkken yatırım yapılmaya başlanıyor ben de anlamıyorum🤷🏼♀️ Ama bir anne sadece çalışmak istediği için de çalışabilir diye düşünüyorum, ekonomik vs bir bahane olmasına gerek yok. Çocuğun ilgiden çok yoksun kalması genelde 2 çocuklu ailelerde oluyor bunu da belirteyim. Kayınvalidem de öğretmenmiş, biraz uzakta çalışırmış. Bir de 2 çocuk yapmış. Eşim küçücük yaşta annelik babalık yapmış kardeşine mesela. Annesi işten gelip küçük bebekle ilgilendiği için eşime çok zaman ayıramamış. Eşim de kardeşi de hep eksik hisseder. Kardeşi olan çocukların hepsi mutlaka anne ilgisi yönünden eksik oluyor ve bu yüzden 2.çocuğu yapan bir anneyle çalışan bir annenin aslında çok da farkı yok benim için. İkisi de sebebi mantıklı olsun olmasın sadece anne istediği için yapılabilir ve burada sadece çalışan anneleri çocuklarını eksik ve ilgisiz bırakıyor diye yargılamamalıyız bence ❤️