Oğlum 28 Aylık.Huzursuzluğu nedeniyle hastaneye gittik 10 dakikada otizm tanisi alıp çıktık.Hastanede aç ve uyku saatiydi doktorun dediklerine tepki vermedi.Klavyeye dokunmak istedi bizde izin vermedik kiyameti kopardı ağladı çırpındı.Bir araba bir kitap ve bir baloncuk yapan şişe getirdi.Arabayı aldı kaçtı.baloncukların bir kaçını patlattı.Evde kitapları seven cocuk orda bakmadı bile.Huzursuzlandi iyice.Tanıyi koydular.Bu konuda bilgi sahibi olan veya otizm tanılı anneler bana bilgi verebilir mi?Oncelikle oglum doğduğundan beri çok hareketli miz miz bir çocuktu.Su anda yapabildikleri ismine dönüp bakar,bir şeyle meşgul ve daldıysa o an bakmaz.Daha konuşamıyor iki kelimeli cümle kurması yok ama 100 den fazla kelimesi vardır.Hayvanları bilir,meyveleri bilir,renkleri bilir,ona kadar sayar.Kitapları var,onlarla beraber vakit geçiririz,hayvan ve hayvan ve meyvelerin olduğu kartları var canı isterse tek tek bana getirip kendi dilinin döndüğünce söylemeye çalışı. Fisherprice oyuncakları var onlarla,aktivite masasıyla oynar genelde.Arabaların tekerini döndürmez( daha küçükken döndürüyordu)ama sadece elinde tutar arada bir sürer.konutlarımın %80nine bu ay uymaya başladı daha öncesinde pek takmıyordu.Daha bezi birakamadigimiz icin kakasını yapacağı zaman bir köşeye saklanır oyle yapar.Heycenladiginda veya istedigi bir şey olmadığında ellerini cirpar.Benim kucağımdan hiç inmek istemez.Devamlı onu hoplatayim zıplatayım.Sürekli onunla ilgileneyim ister.İlgilenmediğim zaman devamlı beni ittirmeye,kaldırmaya calisir.Uykusu memeyi bırakınca düzene girdi gece 1
defa uyanıyor su sıralar.Kemdisi daha yemek yiyemiyoruz çatalı kaşığı tutar ağzına götürür ama benim kaşığına veya çatalını doldurmam lazım.Genelde çevremizde 5 yaş ve üzeri çocuklar var onların oyunlarına katılamıyor ama aralarında koşturur ismiyle onlarda seslendiginde bakar.Tek problemimiz çok fazla insanlarla sosyal gülümsemesi yok.Yanı yanlarında eğlenir ama onlar bakıp güldüğümde bazen Gülümser bazen kafasını çevirir.Yanı genel olarak böyle.Kafam karmakarışık.Başka doktora götürmeli miyim,bilgisi olan kişiler yazabilir mi ?