07kaan Merhaba bebeğim 3 ay 2 günlük doğduğumuzda beri huzursuzluk,ağlama krızleri ve gaz sancıları ile mücadele veriyoruz. Bunun yanında uyurken ve ayıkken de ellerinin boşluğa düşer gibi sıçramalar ve en küçük seslere karşı korkma irkilmesi var son gittiğimiz doktor bizi nöroloji doktoruna yönlendirdi. Çok tedirginim bu durumu yaşayan anneler lütfen yazar mı ?
Asli123 07kaan arkadaşımın bebeği de böyleydi. Katılma nöbeti deniliyor buna. Büyüdükçe düzeliyor korkmayın.
Utkucan 07kaan bizdede vardı aynı sorunlar çocuk o hareketleri yaparken videoya çek çokt kısa video olmasın nörolojiye gidin orda eeg çekilir bakılır inşallah sıkıntı çıkmaz ama epilepsi isede hemen müdahale edilir iyi bir çocuk nöroloğına git çok karışan bir durum çünkü
mavilimor 07kaan buna Mora refleksi diyorlar sanırım. İşte uyurken birden irkilme şeklinde falan ama gündüz olanlar bu gruba giriyor mu bilemiyorum. Belkide sadece korkaktır annesi üzülme. Bazı şeyler 3 6 ay arasında büyüdükçe kaybolabiliyor. Elbette yine de uzman bir doktor görsün değerlendirsin. Geçmiş olsun
Ask35tego 07kaan Sizi en iyi ben anlayabilirim neler düşünüyorum eeg temiz Muayane de temiz çok şükür ama buna rağmen mr bile çekilsin mi diyorum İlk çocuk tecrübesinin çocuğum korkuyor herşeyden irkiliyor bu yüzden yapıyor ve hep gazı var ama bı yanımda ya bişey varsa diyor
mavilimor Asli123 katılma nöbeti değil ki dediği şey. Katılma nöbeti ağlarken nefesini tutma morarma ve nefessizlikten bayılma şeklinde olur. Hanımefendi irkilme ve sıçramalardan bahsetmiş.
07kaan Utkucan bugün gittik doktora video çekmiştim gösterdim cuma günü için EEG çekilecek sonra değerlenrirz dedi. Geçmiş olsun size de sizde durumlar nasıl ?
Utkucan 07kaan çok şükür eeg temiz çıktı uyku miyoklonisi bu dedi 6. Aya kadar geçer geçmezse yeniden gelin demişti şuan 6 buçuk aylık gerçekten geçti çok nadiren oluyor oda tekrarlamıyor bir defalık
07kaan mavilimor teşekkür ederim. Umarım mavilimor teşekkür ederim umarım değildir bugün uzman doktor gördü eeg. De belli olacak görünürde sağlıklı dedi ama çekmiş olduğum video izlettim hemen EEG istedi. 😞
Ask35tego Benim oğlumda aynı sekilde 3 ay 21 günlük bizde nöroloji Dr götürdük eeg çekildi şükür temiz bu ay tekrar kontrol var her hareketini Dr video çekip gönderiyorum Bu arada dediğiniz gibi husursuz kendini kasma ağlama gaz sancısı devamlı
07kaan Ask35tego geçmiş olsun siZede inanın bizde de artık yorgunluktan uykusuzluktan şikayet bile etmiyorum oğlum o kadar huzursuzki hiç derin uykusu yok gaz ve sindirim sıkıntımız 17 günlükken başladı devam ediyor. Bende çekmiş olduğum video gösterdim uyanıkkende yapıyor onu da görmek istedi ve cuma günü eeg çektirecegiz. SiZde başka ne sıkıntılar var irkilme uyanıkkende oluyor mu ?
07kaan Ask35tego gaz için gastronoloji bölümüne diyoruz ama bu kadar huzursuzluk ve uykusuzluk yapmaz dedi oradaki prof benimki aklımda hep bu irkilmeler ve sürekli ağlama krızleri korkutuyor insani yoksa gelişimi olsun adaklanmsında vs bir sorun yok ama İnternetde izlediğim yeni doğan epilepsi videolarındakinin aynısı yapıyor oğlum 😞
Kuzucukumsu 07kaan benzer durum bizde de var 1 aylık henüz normal dedi doktor. Videoyu nasıl çektiniz anlık bi durum bacaklarındaki titreme emerken fark ediyorum çoğunlukla gazdan mı yapıyor acaba diyorum
07kaan Kuzucukumsu bizde gaz ve sindirim problemlerden uğraşmaktan erteledim ama doğduğundan beri var sanki bı anda boşluğa düşüyor gibi ırkılme şeklinde oluyor uyuyorkende uyanıkkende oluyor.
Ask35tego 07kaan evet çok husursuz çok huysuz bir bebek Uyanıkken de yapıyor acaba kendini sıkıyor gazı var bı anda bırakıp mi sıçrıyor irkiliyor yada sancı mi giriyor çözemedim
Prensannesiii00 07kaan benim oğlumunda vardı hatta 4 aylıktı eşim karşısında oyunlar yaparken kahkaha atıyordu bende video çekiyordum sonra video izlerken farkettim. Yenidoğduğunda menenjit geçirmişti bu yüzden zaten beyinde hasar kaldı mi diye 2 yaşına kadar nöroloji de takip edilecekti gidiyorduk hemen doktoru aradım söyledim böyle oluyor diye eeg istedi hemen çektirdik şükür temiz çıktı benim oğlumun 9 aya kadar sürdü doktorumuz 6. Ayda bir daha istedi eeg normalde 6. Aya kadar bu sıçrama normal ama bazı bebeklerde 9. Aya kadar devam ediyor biz her ihtimale karşı içimiz rahat olsun diye eeg istiyoruz dedi birde ben kendim epilepsi hastası olduğum için (kafa travması sonrası oluşan) doktorumuz 3 ayda bir istedi çok şükür 27 aylık sağlıklı bir sorun çıkmadı içiniz ferah olsun
07kaan Prensannesiii00 geçmiş olsun siZede korkuyla bekliyoruz bizde cuma günü EEG istedi doktor üzüntüden sütüm kesti nerdeyse inşallah bizimkide temiz çıkar rabbim bütün bebekleri korusun🤲
07kaan Minakanne yeni doğanda ırkılme şeklinde yanı nöbet geçirmek şekli epilepsi olarak değerlendirilebiliyor zamanla ataklar büyüyor bayılma gibi
meyaski 07kaan bu benim kızımda da var. 4 aylık oldu. En ufak seste irkiliyor. Bazen o kadar korkuyor ki eli kolu savruluyor, korkudan bedeni sallanıyor bayağı. Bazen kalpten gidecek diye korkuyorum. Bayılma falan olmadı ama burdaki yorumları okuyunca korktum.