Ebruseyda Ben ilk çocukta 7 ay sıkı diyet yapmıştım.Yediğim şeyler fazla çeşitli değildi tabi. Alerji durumunda öyle 1 haftada sonuç alamazsınız. Sabrı sonu selamet. Sadece Çocuk doktoruna değil, çocuk alerji ve immünoloji uzmanına da gitmeniz gerek.Bu 3-5 aylık bir süreç değil,çocuğunuzu hep kontrol ettireceksiniz.Duruma göre 6-12-24-36 aylarda da test yaptıracaksınız. Ayrıca emzirmeyi kesmeniz de bir çözüm değil.Alerjik bebekler market maması içemiyor.Özel mama içmeleri gerekiyor ve çevremde raporlu mamayı tadından vs kabul eden bebek 1 tane var.O durum hepten daha zor.Gelişim geriliği olur,kilo hiç alamaz vs o zaman mama zaten mecburi olur ancak bunu da doktor belirler.
Büyük oğlumda sıkı diyet yaptım,paketli ve dışardan hiçbir şey yemedim içmedim.İlk 7 ayım salatalık,dereotu,patates,havuç,su,zeytin,biber,bezelye,yumurtasız makarna,kereviz,enginar,taze fasulye,brokoli,bürüksel lahanası,elma,armut ile geçmişti. Diğer gıdalarda alerjisi tetikleniyordu. Süt ürünleri ve protein yasaktı.
Egzamasının çok fena coştuğu da oldu,hangi kremi neyi süraek şaşırdık bazen.Her seferinde bezinde ne var diye kontrol eder fotoğrafını çeker doktora sorarsım değişik bir şey görürsem.Gaz sancısını huzursuzluğu bazen oldu bazen olmadı vs günler geçti bir şekilde.
Şuan oğlum 35 aylık, önümüzdeki ay test yapılacak. Bu süreçte ek gıda dönemi de dahil hep deneyerek bekleyerek geçti.Mesela oğlum domatesi 1 yaştan sonra yedi.Çilek,kiraz,kivi,muz,karpuz,böğürtlen 2 yaştan sonra yediğinde tepkime yapmadı. Tavuk 13-14 ay, kırmızı et 16 ya da 17 aydı tepkime yapmadı. Yoğurdu 7,5 aylıkken çok rahat yiyordu kefir içiyor peynir yiyebiliyordu süt ürünlerini direk rahat açtık.
Bende alerjil bünyeye sahibim 32 yaşındayım,ona göre besleniyorum dikkat ediyorum.Çocukluğumdan beri böyle.