Neslihan-28 Ebruseyda içinde süt içeren herşey yasak mesela paketli salam oluyo ya onun içinde bile süt ürünü var paletli olan herşey yasak bu süreçte.Makarnalarda bile var .Ankara Nuh’un makarnasını güvenle tüketin içinde süt ve yumurta yok. Diyette kaçak vermeyin yumurtayı kestiniz mi . kusma varsa domates bile yapar arkadaşımın bebeği alerjik reflüydü domates de yasakdı
Ebruseyda Neslihan-28 yumurta da yemiyorum tahin susam hiç biri Ama bı hafta oldu işte uzun sürüyormuş sanırım geçmesi etki etmesi
Asl90 Ebruseyda bırakmayın lütfen zamanla gececek. Kakada kan görmediğiniz sürece alerji denilemez pek. Saydıklarınız benim oğlumdada vardı alerji denilmedi 5. Ayda geçti kaç aylık bebeğiniz
Duygusuz Ebruseyda bırakmayın ben 6 aydır diyet yapıyorum düzgün bir alerji Dr una gidin bende ilk diyet yaptıgımda sadece patates ekmek makarna pirinç yiyordum. 1 ay sonra belirtiler bitti gitti sonra tek tek acmaaya başladım hatta diyetisyen bana süt ürünleri süt yumurta dışında herşeyi ye dedigin de cok korkmustum yine aynı olur diye ama olmadı hafta hafta etleri actım mesela kuzu dana tavuk yiyebiliyorum pişmiş domates yiyorum artık cogu seyi yiyorum süt ürünleri ver yumurta diyeti yapıyorum sadece. Kan ve deri testleriniz negatif bu arada
Bademmm Ebruseyda yemin ederim aynı durumdayım hep huzursuz bebeğim ağlamaktan yoruldum artık ne yiyeceğimi şaşırdım etrafımda sürekli beslenmiyorsun sütün kesilecek diyenler psikolojim alt üst oldu sadece ekmek su yiyeceğim artık 😔
Neslihan-28 Bademmm stres yaparsanız süt kesilir yemeyle ilgisi yok bol su için benim stresten azaldı ama arkadaşımın sütü maşallah taşardı bebeği topaç gibi maşallah. Ara öğünlerde yulaf ezmesi yiyin su ile haşlayın içine kuru meyve Ya da mu şeftali ekleyin tarçın mis gibi oluyo süt de yapıyo aktardan ısırgan otu çayı alın için sütün kalitesi artar ve yağlanır .
Neslihan-28 Ebruseyda fındık fıstık tahin kuruyemişler yasaktı süt yapar diye yeriz ama bebeğe hazımsızlık yapıyo.Dana eti ,tavuk ,yumurta,büyük balık yasak(küçük balık yiyebilirsiniz )çok dikkat edin anne sütüne daha çok ihtiyacı var bebeğin bağışıklık için
sunbaby Ebruseyda ya şimdi yazınızı okuyunca bende tedirgin oldum bebeğimde karın gurultusu huzursuzluk gaz küçük sivilce gibi az da olsa izler var kakasıda koyu sarı ve su gibi ama kusmamız yok uykuya direniyor birde uyumuyor 15 dk uyuyor uyanıyor hemen acaba alerji olabilir mi bizimde diğer belirtileri normal diye düşünmüştüm
Neslihan-28 sunbaby sunbaby bazı bebek kusma ile bazı bebek karın ağrısı ile geçiriyor alerjiyi benim kızım da ne kan ne döküntü ne kusma ama deli gibi gaz sancısı yaptı gazını çıkartığumz halde deli gibi ağlardı ve uyayamazdı sancıdan 1 aylık bebek 7 saat ağladığını biliyorum
Dikek36 Neslihan-28 benım bebeğim şuan 7 aylım bizim ıshal ve gaz vrdı diyet yaptık ishal gtti gaz hala az az devam probiyotik kullanıyormusnz
Alinduru Ebruseyda bunu alerji uzmanıyla çözebilirsiniz. Maalesef çocuk doktorları bu konuda yetersiz kalıyor. Ve alerji süt ürünlerine olmayabiliyor her zaman başka besinlere de çıkabiliyor. Ki size de saydım zaten kızımın bir çok besine alerjisi vardı. Kolay olanı seçmek yerine bu süreçte alerji uzmanı ile görüşmeniz daha doğru olur eğer emzirmeyi kesmek istemiyorsanız tabi. Ben şahsen çok mücadele ettim 15 ay diyet yaptım sırf emzirmeyi kesmemek için.
tugceyildiz Merhabalar Dr Kadir tuğcuya yazmanızı önerebilirim ☺️ Bir de ondan öneri alabilirsiniz. Bir forumda soru cevaplıyor. Araştırırsanız bulabilirsiniz.
Sweethommie Avs hadi ya cidden mi bildiğimiz beyaz ekmek mi? Ekşi mayalı ekmekler ya da trabzon ekmeği, buğday falan yiyebilir miyim 😅
Avs Sweethommie evet bildiğimiz fırın ekmeklerinde. Yumurta ve süt olmuyor eşim sordu hatta 😂 bizde Vakfıkebir ekmeği yiyoruz genelde 😂 gluten alerjiniz yoksa süt ve yumurta yok merak etmeyin bazı pidelerde oluyor onlar da yumurtalı pide olarak satılıyor zaten üstünden anlarsın yumurtalı olduğunu ❤️
Avs Sweethommie kız yok ne karalar bağlaması 🥰 hemen kalk bir bardak pudra şekeri 1 bardak sıvı yağ bir kabartma tozu bir vanilya biraz kakao 2-2.5 bardak un ile hemen Bi mod yükseltme kurabiyesi yap alerji olmadığını düşünüyorsan içine biraz fındık biraz tahin koyabilirsin efso güzel olur 😂🥰(180derecrde 12-15 dk pişir. Fırından Çıkarınca yumuşak olacak 5dakkaya kurabiye sertliğini alıyor) sevgiler 🌼🌼
Sweethommie Avs ya sen mükemmelsin ❤️ Bence kanal falan açmalısın bu konuda ben pek yeterli birşeyler bulamadım youtube da biz şimdiden takipçin oluruz ❤️