Pelinzade Kızlar kıZımın bacakları çarpık parantez bacak düz tutsam bile çarpık olduğu çok belli oluyor şimdiden önlemini almak işitiyorum eğer düzelme oluyor sa tabi daha doktora sormadım sizler böyle bir durum var mı bilen yada
Koray Pelinzade benim teyzemin kızıda öyleydi bebekken farkettiler nasıl diyim ayakları içe doğru parantez bacak diyim sonra bebekken iki ayagındanda ameliyat oldu platin taktılar ortopetik ayakkabı hep giydi 7 sene falan şimdide hafif carpıklık var ama eskiye göre düzeldi yürümesinde sıkıntı yok koca kız oldu şimdi dar oantolon giyince belli oluyor biraz
Nseyma Pelinzade d vitamini eksikliği yani raşitizm de bu durum olabiliyor. Önce bu açıdan bir pediatriste, daha sonra gerekirse bir ortopediste göstermenizi öneririm.
Ikicocukanasiyioldum Pelinzade merhabalar bunun tıptaki ismi pes ekinavarus. 5 yaşındaki evlâdım sağ ayağı bu şekilde dünyaya geldi. Şuan gayet iyi durumda ayakları, alçılama ve ameliyat süreçlerimiz oldu. Tavsiyem bir cocuk ortopedi dojtoruna gosterin gec kalinmadan. Eger istanbulda ikamet ediyorsaniz Cerrahpaşa tıp fakültesi Ali Şeker 5 yildir doktorumuz gozu kapali tavsiye edebilirim
Fatmahumagok Pelinzade canim gecikmeden gidin doktora erken teşhis önemli kızımın sağ ayağı dışa dönüktü alçılama sistemi ile 6 alçıda düzeltti kalça çıkığı vardı 2 ay da düzeldi cihaz içinde kaldı kızım şimdi masaj yapıyoruz Konyada oturuyroum Profesör doktor Hakan Şenaran alanında 1 numara tavsiye ederim
Pelinzade Koray nasıl diyim ayak bilekleri çok inçe ve ol ayağı duşa dönük duruyordu zamanla düzeldi ayağı bileğide biraz kalınlaştı ama çarpık duruyor işte düz gelmiyor çok bebeğin bacaklarına baktım
Pelinzade Fatmahumagok teşekkürler ortaspeye götürdüm masaj önerdi 6 aylık olana kadar bir şey yapamayız dedi şükür düzeldi kontrole gideceğiz ama çarpık duruyor oda düzelir kilo aldıkça dedim ama yok yani onun için artık bir şey yapmam lazım
Ikicocukanasiyioldum Pelinzade ankarada cemalettin aksoy var kendisi de bu konuda çok iyi. Diğer yorumlarınızı okudum da tedavi edilmezse düzelme olmaz maalesef 6 ayı beklemeyin derim.
Lovely90 Pelinzade canım biliyorsundur belki ama ben yine de söylemek istedim bebekler çarpık bacak doğar malum anne karnında cenin pozisyonunda durduğu için ve büyüdükçe yani emeklemeye başladığında anca düzelir çarpıklık :) Diğer bebeklere göre kıyasladınız mı çok mu çarpık ? 🤔
dzafer Pelinzade bebeğiniz kaç aylık? Benim kızımında bacakları biraz çarpık. Annem hep kundakla düzelir dedi ama kundak tutmayacak kadar hareketli bir bebek.
annediyebiri dzafer sizin bebeğiniz kaç aylık benim bebeğiminde çarpıktı bagla dediler ama asla kundak yaptirmadı öyle kaldı
Pelinzade annediyebiri gittik ama çok olağan dedi çok geliyor böyle durumlar yürüyünce tekrar gelin dedi ona göre bakacağız
Tazeanne3571 Merhaba. Yazınızın üzerinden zaman geçmiş, bebeğinizin bacakları düzeldi mi büyüdükçe merak ettim. Benim 2,5 aylık kızımın da alt bacağı dışa dönük, bacağı biraz yamuk duruyor. Tedavisi oluyor mu acaba? Daha önce tecrübe eden var mı?
Tazeanne3571 Pelinzade Merhaba. Merak ettim bir düzelme oldu mu bebeğinizin bacağında? Bir tedavi uygulandı mı parantezlik için?