Betulnur Annebebek58 benim kizimda dun 1 yaşına girdi bende hala bulamaç yapiyrm blw yöntemi uyguladigimda yemiyor sıkıyor mincikliyor atiyor:( benimde bu konuda fikre ihtiyacım var guzel post teşekkürler 🌸
Bety Betulnur 1 2 kez atar sonra alışır doktorlar bırakın mıncıklasın keşfediyor diyorlar bide bulamaç yerine tek tek yedirmek daha iyi olur sonra pütürlü gıda verirken zorlanmazsınız kendi fikrim yine de siz bilirsiniz tabii
Annebebek58 Betulnur ayni sorundan muzdaribiz 2 3 aydir surekli bulamac yiyor bende sıkıldim hergun onu yapip vermekden bundan sonra sabahlari tek tek deniyecegim artik boyle olmuyor cunku
Bety 16aylık farklı şeyler yapmaya çalışıyorum ama geneli yumurta yumurtalı ekmek Haşlanmış yumurta tereyağ da yumurta Omlet Pankek bunların yanında salatalık domates peynir koyuyorum gözü alışsın diye salatalık atıyor ağzına 2saat geveliyor onu 😩 Aralarda peynir tıkıştırırsam şükür . bemde öğle ve akşam bulamıyorum öneri sunacak olan olursa çok sevinirim
Berilismom Bety canım ben biz ne yordak ondan yediriyorum mesela dün kabak kavurdum yanına yoğurt akşam köfte makarna ara öğünlerde birer meyve bazen cevizli kek yapıyorum bazen poğaça mesela geçenlerde mercimek köftesi yaptım öğlen yemeğine pankeki çok seviyor ama dokundu biraz vermiyorum
Annebebek58 Bety ben oglen aksam corba yogurt yediriyorum yemek saatine denk gelirse de bizimle de bi kac sey tikiyorum agzina
Betulnur Bety ya evet oylede yese belki devam edecem bu sekilde ama hic ağzına götürmüyor oynuyor surekli aslinda pütürlü yemede sıkıntı yok sadece sabah kahvaltısında yemiyor diğer öğünlerde bizim yediklerimizden yedirmeye çalışıyorum biraz istahsz bi bebek :(
Berilismom Annebebek58 omlet bir tam ceviz burgu peynir domates salatalık zeytinin çekirdeğini çıkartıp veriyorum ama sevmiyor zeytini veriyorum çatalı az az koyuyorum önüne döke saça yiyo ben bulamaç hiç yapmadım önermiyorum da damak tadının gelişmesi lazım bazen kaşarlı yumurta yapıyorum bazen patates tost bazende sadece haşlıyorum
Annebebek58 Yorgunannee_dd en zor ogun kahvalti bence diger ogunlerde iyi kotu corba falan yediriyorsun
Berilismom Annebebek58 yok canım öyle değil😂 pataesleri rendeleyip suyunu sıkıyorum içine bir yumurta kırıyorum biraz zeytinyağı gezdirip az tuz atıyorum tost makinesine yağlı kapıt serip bulamaçı yayıyorum pişiyor omlet gibi oluyo zaten yarısı bana yarısı ona😂
Bety Berilismom yorumunuzu görmedim kusura bakmayın teşekkür ederim akşam bende yaptığımızdan veriyorum ama pek yemiyor
Bety Annebebek58 bana çorbayla doymuyor gibi geliyor farklı yiyecekler vermek istiyorum artık 😢 pilav mantı makarna falan yapıyorum onu da çok yemiyor aman aman
AtaVeAnnesii Annebebek58 15 aylik terayagda yumurta kasar top peynir tahin pekmez yiyor sadece .arada salatalik zeytin domates hic yemedi. Patates kizartmasi bile sevmiyor🤨
Perfect_woman Annebebek58 herşeyden veriyorum 16 aylık peynir zeytin domates salatalık yoğurt pekmez yumurta pişiriyorum bazen omlet yapiyorum kızartma yaptığım zaman yiyo bulamaç hiç vermedim yemedi çünkü öğürdü hep azı dişleri varsa bebeğinizin yiyebilir bence herşeyi
Gamzem12_y Annebebek58 her şeyi yiyor ama peynir yemiyor yumurtaya koysam yine yer ama sade yemiyor nasıl yedirebilirim
Damla29 Annebebek58 tavada yumurta kırıyorum yanında peynir labne patates kızartması kuymak olursa onu yer bazen bebe bisküvi muz karıştırıp yediriyorum değişiyor yani
Asl90 Annebebek58 bende genelde haşlanmış yumurta,tereyağı, peynir, zeytin veriyorum. Salatalığı çok sevmedi. Pankek falanda pek sevmedi tam çiğneyemediği için diye düşünüyorum. Kahvaltı en zoru bence çeşit bulamıyor insan.
Humeyra1 Annebebek58 o aylardaki bebek herşeyi yer sizin yediginiz.. bulamactan ziyade yumurtayi cesitlendirmenizi tavsiye ederim. Mesela kizim peyniri pek yemiyor bende bazen omletin icine bazen pankekin icine katıyorum sirf yesin diye. Icine maydonoz ve ya dereotu da koyuyorum. Patates, havuc veya kabak tostu da cok guzel olur. Bir hanim yazmis ya tost makinesinde diye. Icine biraz un biraz kasar yumurta fln sahane olur :)