Ozgealpm Bebeğimin tsh değeri yüksek olduğu için euthyrox ilacına başladık. Aç uyanıyor hemen ilacını veriyoruz ama yarım saat beklerken zorlanıyor emmek istiyor. Zamanı kısa tutsam ne olur bilgisi olan var mı?
Dmt-01 Ozgealpm zamanı kısa tuttugunuzda ilacın etkisi pek olmayacaktır yani bebekler için aynı durum geçerli mi onu bilmiyorum ama büyüklerde öyle zaman kısa oldugunda ilacın etkisi olmuyo
Esra_34 Ozgealpm bende kullanıyorum doktor bana ilacı vermeyi unutsan bile aklına geldiginde aç veya tok ver dedi çocukların beyin gelişiminde etkisi çok benim oglum da da düşük çıkıyor degerler ben 17 aydır kullanıyorum degişen birşey yok ama benim oglum DS li oldugu için onların genetik hastalıgı bu troit
Tuba_huseyinn35 Evet bizde kullaniyoruz oğlumda topuk kaninda cikmisti tsh ayni ilaci kullaniyoruz 2 aydir dozunu dusurduler. Aç karna verip yarin saat sonra doyurmamizi soyledi doktorumuz ama her zaman denk gelmiyo. Mesela uykudan uyaniyo ilacini veriyorum 5 dk sonra emziriyorum
Ozgealpm Dmt-01 tüh ya. Aç karnına olmak zorunda mı acaba. Önce doyurup sonra verip yarım saat hiçbir şey vermesek
Dmt-01 Ozgealpm önemli olan aç karına vermek oyüzden enaz yarım saat bişey yedirmeyin diyolar bide kan ilacı filan veriyosanız onunda arasında enaz 3-4 saat geçmesi gerekiyor ama bebeğiniz dayanamıyorsa bi doktorunuzla görüşün bence ilacın illa ki faydaso oluyodur ama beklemeyle beklememe arasında fark oluyodur bekleyince daha etkili yani
Songul9090 Ozgealpm canım 9 aydor kullanıyoruz ve önce 1 saat aç ken verip yarım saat bekliyorduk. Şimdi büyüdü 2 saat aç oluyor 1 saat beklyrm ancak bu kadar beklemeyen de var. Kusma ihtimalinr karsı bekledik biz reflü vardı. İlacı kusmaması lazım. Doktorumuz bir sonraki öğüne yarım saat kala besle dedi. Yapılan son araştırma da bebekler için ilacın beklemeden verildiğinde de sıkıntk yaratmadığını söyledi. Aama bi 25 30 dk beklemekte fayda var dedi doktor
Ozgealpm Songul9090 yani sabah kalkar kakmaz olmasına gerek yok mu? Zaten geceden aç kalkıyor miniğim. Yarım saat beklerken beraber ağlıyoruz
Deleted12 Ozgealpm yani guatr oluyor dimi troit bezi çalışmayınca. Annem kullanıyor da o ilaçtan ağır ilaç ya bebeklere de verildiğini bilmiyordum geçmiş olsun.
Songul9090 Ozgealpm bekle canım malesef hepimizin ilk başlarda ağladı. Evde sürekli kucağımda gezdirdim. Oyaladık sürekli. Hopladık zıpladık falan. Ama bir kaç aya düzeliyor. Sabah hormon salgılanıyor o sebeple vermen gerekiyor. Ben 6.30 7 arası veriyorum. Ayrıca doktora giderken ilacı vermiyorsun. Bn hastanede hemen kanı verdikten sonra verdim. Emzirme odasında. Herşeyi götürdüm. İlacı birde buzdolabında değil güneş almayan bir yerde sakla. Kesilerek veriyorsan yani yarımlı çeyrekli falan o kalanı at diğer gün yeni çıkar.
Songul9090 Ozgealpm alarm kur canım. İlk 3 yıl beyin gelişimi için rn önemli yıllar bu yüzden dikkat edelim. Sonra inşallah belki kesilebilir ilaç.
buzlulimonata Yarim saati beklemeye calisin, oyalamaya calisin. Cünkü ilacin emilimi en yüksek bu sekilde oluyor. Ayrica kalsiyum da emilimi i azaltiyor hemen pesine süt(yani kalsiyum) emmesi ilacin dozunun artirilmasina neden olabilir. O yüzden mutlaka oyalayin
buzlulimonata Esra_34 evet gün icinde unuttugunuzda istediginiz saatte verebilirsiniz ac veya tok. Ama unutmamaya calisin sabah ac karnina en verim alacaginiz saat cünkü☺️