ipekk05 bizim 58-59du bir ay frejka yastığı kullandık. Doktorun söylediği kemik gelişimi için D vitamini 3damladan 4e çıkar, her gün 15-20 dk direkt güneş ışığı alsın kollarından bacaklarından. (Pencere arkasından gösteriyorduk işe yaramıyormuş), asla kundak kullanma asla yürüteç kullanma dedi. 1 ay frejka yastığı kullandık ama o bir ay geçmek bilmedi kızımı öyle görmek beni bitiriyordu resmen. Bi de üstüne kaynanaya laf anlatmaya çalıştık takmayın gerek yok diyordu sanki doktor. Her neyse herşeyine çok dikkat ettik. Bezini değiştirirken babası bacaklarını tutardı ben temizlerdim banyosunu hızlıca yaptırırdık. Bacakların kurbağa gibi sürekli açık olması gerekiyor.
Her gün yarım saat güneşlendirdik dışarda hem de kışın. Babası güneş alsın diye uğraşır ben üşütcek diye kafayı yerim birbirimize gireriz. Çoçuğumu yastıkla görüp öyle hatırlamasınlar diye üstüne büyük pijama giydirirdim. Bi yandan da bende de kalça ağrısı olur hep ama önemsemezdim deyince babası başladı senin yüzünden senden geçti demeye. Ben iyice depresyon. Kısacası gerçekten çok zordu. Doktor 6 aylık olana kadar frejka takıcaksınız sonra röntgen çekilcek demişti. Biz tabi 1 ay düzenli taktık dayanamadık tekrar kontrole gittik ultrasonla bakıldı 67-66 oldu değerler. Doktor 6 aylık olana kadar sadece geceleri takın artık dedi. Sevinçten ağlamıştım. Garanti olsun diye bir hafta kadar yine 24 saat taktık. Sonra geceye döndük. Onu da kızım 5 aylıkken uykusunda dönmek istiyordu yastıkla dönemediği için uyanıyordu takmayı bıraktık. 7 aylıkken yine gittik bu kez röntgenle bakıldı sıkıntı yok dedi doktor çok şükür tamamen düzelmiş. Uzun oldu ama babası da ben de hala bacak boğumlarına ara ara bakıyoruz insanda huy oluyor ve yaşananlar unutulmuyor.