Ufaklik Arkadaşlar refluden dolayı kusmaya iyi gelen bildiginiz yöntem var mı? Motilium ve gaviscon ilaçtan başka. Çok aşırı kusuyor yorgun düşüyor kusmaktan.
Ela07 Kusması nasıl oluyo acaba böyle peynirimsi gibimi yoksa süt olarak mı bnimde 23 günlük kızım 4 5 gündür her emdiğide veya mama aldığında gazını çıkarsam bile kusuyo geriye böylemi oluyo başka belirtileride varmı Ufaklik Ufaklik Asel_lina
Defneninannesiii Ufaklik merhaba.reflünün belirtileri neler oldu.benm bebeğim 1aydır her mamadan snra kusuyor.gazını çıkarınca da kusuyor.doktor gelişiminde sorun yoksa önemsiz dedi.snrasında 1.5 ayda sadece 600 gr almış.bilgi verirseniz memnun olurum.
asiyeomuribrahim Ufaklik canım benim oglumda refluydu doktorumuz bebelac thickener kullandım .mamaya katip da verdim ve 2 ay kullantikdan sonra herşey yoluna girdi.kilo alımı durmuştu hatta 2. ayda kilo vermişti ama şuan goren doktorumuz şaşırıyor çok iyi bi şekilde topladik ve benim oğlum 4 aya kadar emdi sadece mama ve ek gidayla besleniyoruz
Serene Ufaklik Biz 3.aydan beri Bebelac Thickener ek mama koyuyoruz mamasının içerisine,o şekilde rahatladık.Anne sütü alıyorsa ona da ekleniyor.kusmalarını çok azaltmıştı,6.aydan sonra yavaş yavaş azalıyor zaten.
Asel_lina Meraba günaydın benim kziimda çok kusuyordu ben doktora çıkardım doktor reflu dedi bi hap verdi o hapı günde bi kere sabhaligin ac karın veriyorum sulandirippta şimdi allaha şükür azaldı kusmaları
Ufaklik Defneninannesiii tabi ki. Reflu zaten bütün bebeklerde 6 aya kadar varmış. En belirgin şeyi kusmak. Fakat kilo kaybi olmadigi sürece sıkıntı olmuyormuş. Ilac tedavisi vermiyorlar. Ben artık kusmasindan çok rahatsız oldum. Daha doğrusu oğlum yorgun düşüyordu kusmaktan. Kilo kaybi olmamasina rağmen Ilac verdi midesi rahatlasin diye ama bi fayda gormedim.
Sibella8 Ufaklik 2 aylık bebeğimde aynı gaviscon da kullandım düzelmedi mamayı değiştirmeyi düşünüyorum
ssunal34 Benimkide 32 gunluk bazi gunler normal ve ya kesik seklinde sürekli kusuyor. Gelisimde bir sorun olmadigi icin birşey yapmadım.
Hohomoromu Ufaklik Reflü yastığı kullanıyormusun onu bi dene istersen ben ilk bebeğimde kullanmıstm iyi gelmişti 👍
gizanne @Ufaklik Bebeğiniz kusmadığı zaman da ağzında tükürük oluyor mu? Ya da midesi bulanıyormuş gibi yapıyor mu? Sancısı oluyor mı midede? Kusura bakmayın çok soru sordum ama benimki hiç kusmuyor kilo alımı da iyi ama doktor bunlara bakarak reflüsü var dedi ve ar mama kullanıyorum arada mecburen. Herkes sadece kusmadan bahsediyor. Merak ettim bizdeki belirtiler de oluyor mu diye.
Ufaklik gizanne tabi tabi agzinda tükürük hep var hatta ben korkmustum o tukurukten baloncuk seklindeydi ama ona tükürük bezlerinin iyi çalıştığını gösterir dedi. Midesini bulanıyor bazen boğulacak gibiyken yakalıyorum.
asiyeomuribrahim Ufaklik kutunun arkasında yazıyor canım sütunu sagip galiba ben mama ile veriyordum.kilo almamız durduğu için aksine kilo verdiğimiz için doktorumuz mama ile ver demişti