minmin-hanim ameliyattan çıktıktan sonra yatağa alıyorlar. Ayaklarımızı hisseymeye başladıktan sonra önce yatak içinde hareket ettirmemizi istiyorlar. Spinal ise tabi. Doktorum ameliyathanede odaya iner inmez iki kupa kahve iç dedi. İlk inince üşümüştüm. Sadece üst kısmı giydirdiler. Alta pamuklu gazlı bez koydular. Bir saat sonra hemşire hanım geldi ben bacaklarımı ileri geri hareket ettiriyordum. Oo sen öok çabuk hareketlenmişsin senden önce girenlerden hareket yok dedi. Bol bol su ve kahve verdiler refekatçılarım. Hiç baş ağrım olmadı. Hemen bebeği emzirmeye çalıştım üşümem gittikten sonra. Dört saat geçtikten sonra gelip giydirip koridorda yürümeni istiyorlar. İki saate bir yürümek lazım çok faydası oluyor kesinlikle. Sulu gıdalar ile başlıyorsun. Gaz çıkışın olunca da daha rahatlamış oluyorsun. Yürümek hem gaz çıkışı hem de toparlanması için çok önemli. Eve tavurcu olunca duşa girdim. Doktor evde de aynı şekilde yürüyeceksin dedi. Bol bol yürüdüm. Kendi bakımımı kendim yaptım. İki gün sonra da ufak ufak başladım işlere. Ben ilk beş gün yatağa yatıp kalkerken çok zorlandım. Hatta doktora da dedim bu insanlar ikinciyi nasıl düşünüyor diye. Ama sonra sanki hiç bir şey olmamış gibi oldum. Sadecw yatak beni zorlamıştı. Bizim yatak çok yüksek çünkü. Ayaklarım kocaman oldu iki hafta sonra da onlar geçti. Hiç endişelenmeyin. Çok güzel bir şekilde halloluyor. En önemlisi bol sıvı ve bol hareket 😉