Aizat Merhaba kizlar , oglum 2 aylık sute alerjisi var , diyeteyım , ekmek işin nasil yapiyorsunuz ? Bana doktorum belediye halk ekmegini iyebilecegimi soylede , kendim yapsam olurmu ? Tam budaylı undan ? Ve ya normal undan ?
AA201207 Aizat kendiniz yapsanız da olur tabi ama çoğu fırın süt ürünü kullanmıyor zaten sorarak alabilirsiniz
Deleted12 Aizat süt alerjisi içinde süt klan hiç birseyi yemeyeceksin. Benim oğlumda alerjisi var yemiyorum. Kekler poğaçalar börekler market abur cuburlarinin hepsi cips de bile var süt tozu içerikleri ıyi okumalısın. Zor iş valla en sevdiğim peynir yoğurt yiyemiyorum.
Ltprknn Aizat ucuz olan bakkal ekmeği diye geçen ekmekte saadece un su tuz maya var.hazir hamur işlerinin çoğunda ya süt ya yumurta oluyor.ekmek yaparsınız ama çok vakit kaybettiriyor.vegan tarifleri araştırın rahat edersiniz
AA201207 Aizat eğer içinde süt ürünü yoksa yasak değil buğday veya gluten alerjisi de olursa o zaman ekleniyor diyete hamur işi
Aizat AA201207 18 gundur diyeteyım ama bebegeim hala huzursuz agliyor ( diyetin etkise ne zaman goruruö !?
AA201207 Aizat sadece süt ürünleri tüketmemekle olmuyor onu biliyor musunuz paketli şeyler de yememeniz lazım mesela dışarıdan yemek yememeniz lazım makarna sadece Ankara marka olan var onu yiyebilirsiniz diğer markalarda süt ürünü oluyor. Bu şekilde çok detaylı olarak dikkatle yapıyor musunuz diyeti
Aizat 1ben1eymen çok doktora gittk çok agliyor diye en son doktor dedi sut alerjısı , kaksına bakti az az sureli gazını çıkatıgında yapiyo bide mukuslu ve yesil ishal, dudak bolgesinde azcık kızarıklık var sivilce gibi
Aizat AA201207 18 gunde sadece pilaf tavuk sebze yemegini meyve yedim onun dışında hiçbirşey yemedim ekmek halk ekmegi
AA201207 Aizat pilavda tereyağı margarin bulyon vs kullandiniz mı kullandığınız baharatların ambalajlarina bakın bazılarında süt ürünü içerebilir yazıyor herşeye çok dikkat etmeniz lazım hiç aklınıza gelmeyecek şeylerde bile olabiliyor. Kullandığınız ilaç varsa onları gözden gecirin ilaclarda da oluyor
AA201207 Aizat eğer çok dikkat ettiğiniz halde yine de bebeğiniz rahatlatlamiyorsa başka birşeye alerjisi olma ihtimali var onları denemek lazım
Aizat AA201207 dun mesele karpuz yedim 1-2 saat sonra yuzune kızarıklık çıkti heralde meyvelerdide kescem
Defneadaaa Meyveye de alerjisi olabilir dikkatli yiyin ve deneyin .bende süt alerjisi diye biliyordum ama şeftaliye de alerjisi var yedikten sonra kaşınmaya başlıyor yavrum artıyor .o yüzden çok zor bir süreç benim bebeğim 5,5 aylık uğraşıyorum hala neye alerjisi olduğunu 3 gün kuralıyla deneyerek bulabilirsiniz
AA201207 Aizat olabilir kırmızı meyveler alerjendir domates karpuz çilek alerji yapabilir yumurta et tavuk bunlara da dikkat edin