Semakacan Arkadaşlar benim sütüm çok sulu gelmeye başladı sağdığım zaman fark ediyorum sebebi nedir bide sulu süt bebeği doyurmazmis doğru mu bu doktora soran oldu mu ?😑
Drottin Semakacan hiç kendini strese sokma arkadaşım ne güzel sütün geliyor bebeğin doyuyor vücudun bebeğinin ihtiyacına göre süt üretiyor 🤗
srcyhy Semakacan ilk sagdığımda bnmkide sulu. o sulu süt bebeğin su ihtiyacını karşılıyormuş. arkasından beyaz süt geliyor zaten belirli bi süre sonra
Ennur Semakacan Canım bunu uzmanlarda söylüyor ilk gelen süt su ihtiyacını karşılıyor sonradan gelen süt proteinden zengin yağlı kısmı olurmuş o yüzden 1 memede 15 dk emzirin diyor uzmanlar üzülme yani normali bu ☺️
Semakacan srcyhy evet beyaz gibi oluyor ama hala sıvı geliyor nasıl katı olması gerekiyor ki acaba baya mı
Dorukveannesi Geçen gün farkettim benim sütüm de sulu normalde sütüm çok geliyo yani ben öyle tahmin ediyodum çünkü göğüslerim çok şişyo ve bir süre sonra ağrı yapıyordu . Emzirirken yeterli süt gittiğine Emin’im .Ama geçen gün bi sağayım dedim 30 cc çıktı . Bu çıkan 30 cc ilk aylarda çıkıyo tek göğüste şimdi artmış olması gerekmiyo mu . Çünkü göğsümü sıkınca fışkırıyo karşıya doğru .. kafam da deli sorular arkadaş lar 🙄🙄
Mehmetalp Dorukveannesi bebeğiniz makinadan daha güçlü çekiyor. Bnmde aynı durum. Son 3 aydır mamayıda arttırmadım ama kilo alımı aynı. Hatta eskiden göğüslerim sertleşirdi şimdi sertleşmiyor. Kilo alımı iyiyse sağdığınıza takılmayın.
arasmom Dorukveannesi bana iki göğüsten 100 CC çıkması gerek demişti doktor yoksa mamayka destekleriz dedi hatta 3 saat ara ver emzirmeye ve sağ ona göre değerlendirelim dedi
Firdevs Dorukveannesi canım göğüslerin terbiye olmuştur artık öyle çok süt gelmez göğüslerin bebeğinin emdiği kadar süt üretiyor yani bu olay 3 ay ken başlıyor seninki daha küçükse bilmiyorum tabi
Mehmetalp Semakacan yağ oranı yüksek oluyor. Sağmakla anlayamazsın. Kilo alımı iyiyse takılma mümkün mertebe aynı göğsü 15-20 dk emzirmeye çalış bebeğin o sütü çeker. İlk 5 dk da suluyu çekiyor sonra yağlı geliyormuş.
Semakacan [bilinmeyen] ön süt ve son sütü bende duydum ama ne kadar katı olması gerekiyor ki acaba canım
Dorukveannesi Mehmetalp takılmıyorum zaten yoksa sütüm hemen etkileniyo Allah a emanet bebeklerimiz doymasa zaten hiç susmaz yada kilo almazdı .. Sağlıkları yerinde olsunda kilosu az oluversin
Dorukveannesi arasmom aa onu bilmiyodum ben . Emzirdikten 1 saat sonra falan sağmıştım ben bunu öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim 😊
arasmom Dorukveannesi bebeğini emzir 10-15 dakika arayla iki göğsünü de sonra 3 saat bekle ve sağ bakalım kaç çıkacak bu arada bebeğin kaç aylık yada günlük?
Dorukveannesi Firdevs bebeğim emdikten sonra da az bişey sıktırayım süt geliyo .. bu arada terbiye olmuştur derken nasıl oluyo
arasmom Dorukveannesi benim bebeğim 15 günlük senin için 100 CC yetmeyebilir onu bı doktora sorman gerekir
Firdevs Dorukveannesi yani fazla süt üretmiyor canım bebeğin emdiği kadar üretiyor hani başlarda istemsizce süt akıyor göğüs pedi kullanıyorduk ya o artık olmuyor ve göğsün eskisi kadar sert ve büyük değildir buna da göğsün terbiye olması diyorlar