Ennnna91 51 günlük bebeğim var, anne sütüyle besleniyor. Normalde günde 6-7 kere kaka yapıyordu. Son 2 gündür 1 kere yaptı, çok gazı olduğu için de sap simplex kullanıyoruz. Kaka yapmaması normal mi?
D-Ayyildiz1 Ennnna91 gaz damlaları çocuğun dengesini bozuyor kolik gazlı bir bebeği olan ben birebir yaşadım ve damlalar ise yaramadığı gibi de kestim çocuğumun dengesini bozdu hala daha da tam anlamıyla düzelmedi. 3 günü geçirme uyari ver yapmazsa bu sefer durdukça içinde katılasacak çocuk daha zorlanacak
Busra3883 Ennnna91 bebeginizi uyarmadan once karnina masaj yapin izleyin nasil yapildigini. Ben o sekilde buldum cagreyi gercekten ise yariyor bosa cocuga fitil yada zeytin yagi gibi seyler vermeyin. Ben verdim cok pisman oldum
Suu123 Ennnna91 10 güne kadar bile yapmaması normalmiş diye biliyorum. Benimki de 55 günlük artık her gün yapmıyor.
Kubraa35 Anne sütü ile beslenen bebeklerde 8 güne kadar yapmaması normal tabi aynı zamanda günde 8 kere yapması da normal 😊
Sinemello Kubraa35 bizim doktorumuz formül sür veriyorsan 5 gün anne sütü ile 8 gün kaka yapmadığı sürece herhangi bir ilaç damla ile uyarma kabız olur demişti. Bazen günde 5 kez bazen 3 günde 1 yapar rahat ol demişti. Kiraz çekirdeğinden yastıklar satılıyor ben evde yaptım işe yarıyor. Karnına sıcak havlu da koyabilirsin gaz için epey rahatlatıyor.
Ennnna91 Sinemello kiraz çekirdekli kemer var onu denedim ama yine yapamdı. Günde kaç kere koyabiliriz bilginiz var mı?
Fatma46elif35 Ennnna91 Kaboz olursa 3 günü geçince rahatsız olur zorlar emmez ağlar benim kızım 15 gün yapmadı kabız değildi kendi yaptı sonra anne sütünde normal mama da kabız olabilir
Sinemello D-Ayyildiz1 damlalar dengesini bozuyorsa neden öneriyorsunuz? Bilmek için soruyorum. Ya da 3 günü geçirme uyarıver dediğiniz nedir? Neyle uyarılır?
Busra3883 Ennnna91 attim videoyu :)bende ise yaradi ne zaman yapsam yapiyor kakasini insallah sizdede yarar 😊
D-Ayyildiz1 Sinemello bende bilmeden kullandım fayda veren yok ki doktor bile dedi öyle bi ilaç olsa adam köşeyi döner bu damlalar yüzde 20 30 rahatlatır demişti o da bebekten bebeğe değişir. Uyarıyı da kulak çöpünü alıyorsun ucunu z.yagina bulayıp popo kısmına azıcık sokup çok değil girişine sadece hafif oynatıyorsun geliyo ha ben beceremem dersen küçük sabun parçası kes fitil gibi poposuna at hemen yapar 3 günü geçmesin dediğim gibi çocuk bu sefer durdukça içinde katılasacak daha kötü olacak ben denedim ve o uyarıyı bizim doktorumuz da demişti bana yapmazsa 3 gün bekle uyarı ver diye sabunu kimse önermiyor ama fitil gibi ufacık attın mı hemen yapıyor kakasini bisey olmuyor yani