Mom345 Asel_sahra biz yoğurtla başladık 3 gün kuralı ile havuç kabak vs ozmn mevsimi olan şeyleri verdim yaylı şeyleri 2 3 ay sonra denedim tadı öğrendikçe tatlı şeyler cazip geliyor
Asel_sahra Babyalina hayır daha gidemedik doktora ama mama iciyor anne sütü almiyor hafif seylerden baslamak istiyorum bende
Cicek_Gokce46 Asel_sahra yoğurt verebilirsiniz kabak patates havuç 3 gün kuralı ile sonra bunları bir araya getirip çorba yapabilirsiniz her şeyden tadımlık olarak vermelisiniz 3 gün kuralı ile
Duygusuz Asel_sahra sebzeyle baslatıyor kabak havuc patates yeşil fasulye semizotu kapya biber benim suzamna kadar verdiklerim hepsini teker terle 3 er gün denedim alerji ihtimali için yogurt ta verebilirsin tabi bebegim alerjik oldugu için ben vermiyorum meyvelere gectik seftali armut verdim meyve olarak ta elma muz üzüm deneyecegim.
Asel_sahra Duygusuz üzümü nasl veriyorsunz suyunu çıkararak mi ya bnmki 5 aylk kapya biber agir olur bence havuc patates falan basliyalm dedm de surekli de onu mu verecem ikinci cocugum aslinda ilkinde naptm hatırlamıyorum hic bu emmiyor mama iciyo die mama ek gıda arasindaki dengeyi nasl saglicam blmiyorm
MLSVS Asel_sahra biz 5 aylık bile olmadan başladık. Kabakla başladım. Kabak, havuç, patates, yoğurt, elma, şeftali bu şekilde devam ettim. Mama ve meme reddi vardı mecburen 4.ayın sonuna doğru başladım
Asel_sahra MLSVS seftali erken olmaz mi versem muhallebili yapsam iyi olur aslinda. Bizmde sadece mama iciyo bende vereyim diyorum yavastan hergun patates havuc tiksinir:)
Rainyellow Asel_sahra başlayacağınız besine 3gün kuralıyla başlamalısınız mesela yoğurt 1.gün 1çay kaşığı 2.gün 1tatlı 3. Gün 1yemek kaşığı … sonra patatese başladınız dıyelim yine aynı yoğurtta gibi vericeksiniz bu sefer yanında yoğurtta verebilirsiniz amaç burada verdiğiniz besini 3 gün vererek alerjisi olup olmadığını anlamak
Duygusuz Asel_sahra hayır yukarıda verdigim sıraya göre gideceksiniz 3 er gün tattıracaksınız örnegin ilk gün kabak 1 cay k 2.gün 1 tatlı k 3.gün 1 yemek k ertesi gün patates 1 cay k ertesi gün 1 tatlı k ertesi gün 1 yemek k bu sekilde gideceksiniz. Kabak patates havuc yeşil fasulye enginar vs derken zaten 15 günü buluyor sebzelerle 1 ayı tamamlıyorsumuz nerdeyse bende 5 aylık basladım daha sonra meyvelere gectim meyvelerde de aynı yöntem 3 gün kuralıyla ancak meyve verdiginiz zaman artık sebzeleri ögün olarak verebilirsiniz
Burcinisp Asel_sahra benim kızımda 5.5 aylık. Yemeklere çok hevesli. Keçi sütünden yoğurt mayaladım. Yarın deneyeceğim😊 bu arada bi arkadaş kapya biber yazmış. Aman diyim. Çok alerjik bir biber çeşidi o. Benim bile yiyince gözüm şişiyor. Benim kendi doktorum söylemiş idi. Dikkatli kullanın diye. Yiyebilenlere şifa olsun tabikide
Duygusuz Burcinisp işte 3 gün kuralı da alerjisi olup olmadığını anlamak için ben yazdım benim Bebegimin de coklu besin alerjisi var ilk gün 1 cay k 2.gün 1 tatlı k 3.gün 1 yemek k olarak deneyerek gidildiği için sorun olursa hemen kesiyoruz zaten
Kbrasg Asel_sahra Bizde 5 ay 7 günlğgüz dr umuz havuc patates ve kabak 3 gün kuralı ile baslamamıszı önerdi sonra elma armut muz yine 3 gün kuralı ile sonra karıstırıp bwrebilirainiz dr 1 fincanı gecmesin günluk dedi vereceğimiz miktar