eylulberen Ablam iki kızına da bir yaşında bıraktırdı sütten annem kavga kıyamet ediyordu resmen yalvarıyordu ona emzirmesi için ama emzirmedi kızı memeye düşkünmüş emzirmekten sıkılmış bla bla bla hala hatırladıkça çok kızarım ablama 😏 bence iki sene gayet ideal bir bebek için
UmayDuruMoms Badem 9 aylıkken bıraktık. Zaten 2 ayından beri zorla emziryordum emmek istemiyordu. Günde teke düşürmüştü onda da bir iki kere çekip bırakıyordu bizde bıraktık artık.
Asel34 UmayDuruMoms bizdede ayni durum 2 ayliktan beri zorla hoplaya ziplaya emzirdim simdi 8 aylik gun içinde zorla 2 3 kerr anca emer oda doyumluk degil mecbur mama veriyorum heralde bu gidişle bırakacak
Bdry21 UmayDuruMoms benimde ikizlerim var biri iki aydık memeyi red ediyor ağzına alınca öğütüyor sağıyorum bazen uykulu iken biberonla veriyorum diğeri aralıklı emiyor ama zaten ikiz zor bırakmayı düşünmüyor değilim hani annelik yapma sabır diyorum bana fikir verirseniz sevinirim açıkçası 😅bu Arada sekiz aylık oldular sütümde var maşallah sağıp yoğurt yaptım tutmadı başka ne yapabilirim
Yelizerd 13 aylıkken bıraktık, 4 aylıktan itibaren meme reddi sebebiyle 10 ay uyutup emzirdim (ne kadar zor olduğunu tahmin edersiniz) işteykende sağdım günde 2 kez. Artık uykusunda dahi istememeye başladı bıraktık.
Badem Yelizerd tahmin edebiliyorum bir dönem öyle olmuştuk bizde. Yettiği kadar almış yine de bakalım bize ne kadar kısmet olacak 🌸
Melis84 Badem oğlumu 3 yaşına kadar emzirdim kendisi bıraktı bir anda, ben bırakması için birşey yapmadım
Cgnege44 Badem buyukoglumu treid sorunlarım yüzünden 17 aylıkken kestim şuan kucukoglum 18 aylık bu kisida atlatacağız ins öyle keserim diye düşünüyorum malum salgın var hasta düğü xmaanlarda yemiyor bitek meme emiyor
UmayDuruMoms Asel34 ben 6 aylıktan beri mama veriyorum mecbur tadımlık etmiyordu çok yıpratıcı bir süreç sütüm kesilmesin tadımlık olsa dahi emsin diye çok uğraştım ve doğumdan sonra verdiğim 11 kiloyu 13 kilo olarak geri aldım şuanki aklım olsa 6 aydan sonra zorlamazdım uyku aralarında emziriyordum gece alarm kurup uyanıyordum emzirmek için sırf emsin diye çok uykusuz kaldım
selambensid Badem keşke benim ki de emseydi 😔 4. Ayda tamamen 1 günde birden bıraktı ☹️☹️ Ama bence 20 ay da yeterli kuzum artık besin alması gerekli en azından 2 öğün emzir birden kesme öğün düşürerek bıraktır bence uzamanla 2 yaşına kadar emebilirler diyor fakat ek gıdalarla birlikte ☺️💜
UmayDuruMoms Bdry21 sütünüz varsa ne olursa olsun emzirin benim ki emmedikçe azalmaya başladı ve sonra kesilme derecesine geldi zaten kesilmesin diye çok şey yedim çok kilo aldım. Zaten bu zamandan sonra çoğunluk ek gıda olacak sütünüz varsa emzirin ek olarak tadımlık bile olsa. Sağlıcakla büyüsün bebişler 💖
Neviiinnn Badem bende 2 yaşına kadar emziririm diyordum ama 18 aylık oldu kestim çünkü geceleri meme emmekten uyuyamıyordu bende çok halsiz kalıyordum kademeli olarak kestim once gündüz sonra gece
Erdemom Neviiinnn merhaba ben de sizinle hemen aynı zamanlarda kesmisim, kestikten sonra devam sütü vs herhangi bi takviye verdiniz mi?
Umay_ Badem Ben 1 yaşına kadar emzirebildim. 2 yaşına kadar istedim ama kendi sonlandırdı maalesef emme işini. Ama emme işi bittikten sonra uykuları da düzene girdi. Siz de yeterince emzirmissiniz içiniz rahat olsun. Zaten 2 yaşından sonra emzirmeyi çok da sağlıklı bulmuyorum. Çoğu psikolog ve pedagog da aynı fikirde. Anne için de bebek için de en uygun zamanda yavaş yavaş sonlandırılmali 2 yaşa doğru. Birden bire değil de ufak ufak emzirme sıklığını azaltmanizi tavsiye ederim. Yavaş yavaş alisacaktir😊 Zaten artık katı gıdaya da alışması gerekli.
Kubra2861 Benim oğlum 5 aylık. Memeyi kesmek istiyor gündüz. Zorluyorum biraz biraz emiyor. Mama veriyorum günde 1 kez enfazla 2. Doyamadığı için. Sizce ne yapmalıyım kesmemesi için hanımlar ?
Yusufcugunannesi14 OgretmenimKukla belirli bir süre sonra çocuk herşeyin bilincinde oluyor . Uzmanlar daha iyi biliyor tabiki de . Mesela benim amcamın 2 oğlu var yengem 2 yaşında kesti 2sinide . Ben 3 yaşıma kadar emmişim. Kötü anlamda söylemiyorum erkek bebek ve kız bebek farklı . Benim de oğlum var bugün 6 aylık oldu 2 yaşına kadar emzirip sonra kesmek istiyorum. Halamın oğlu 3 buçuk yaşına kadar emmiş şuan 7 yaşında ve birkaç yerde ben annemin memesini gördüm diyormuş. İdeal yaş 2 2,5 sonrası piskolojik açıdan iyi değil . Tabi benim fikrim .
pinargolbasi Hanis Nasıl bir yöntem kullandınız ve benimki 22 aylık memede uyuyor uykuyu nasıl kesicem bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?
OgretmenimKukla Yusufcugunannesi14 Oğlum 26 aylık. Kesme sürecindeyim. Vicdanım rahat değil. O yüzden sordum size. Teşekkür ederim yanıt için. 💙
Minnos06 Yusufcugunannesi14 Osman gönülal (meşhur çocuk Doktoru)3 yaşına kadar emmiş ve ne kadar isterse emzirin diyor. Bu videosunu dinlemenizi tavsiye ederim. Eşim 5 yaşına kadar emmiş. Turp gibi. Ben ise emmemişim(annemin sütü kesilmiş) her yerim dökülüyor hastalıktan.