Mevara @Badem ve size tavsiyem birden kesmeyin kademeli kesin çünkü diğer türlü daha zor oluyor. Misal önce gündüz iki kere sonra bir kere emzirin en son gece keseceğiniz zaman gündüzü de bıraktırın.Gece uyandığında suluğunu eline verin pışpışlayın
Badem Mevara suluk biberon asla almıyor, gece de sürekli memede. Nasıl yapicam kademeli? Sadece uykuya geçerken versem öyle desem yeterli olur mu? Öğlen ve gece uykusuna geçerken, ama gece uyanması ne olacak, kafamda deli sorular :)
hemsireanne34 Badem iki yaşa kadar emzirilebiliyor benimki 4,5 aylık bıraktı zaten başından beri doğru düzgün emmiyordu daha 4 ayın var sütün geliyorsa emzir bence en önemli besin dünyada anne sütü
Badem hemsireanne34 sütüm var Allah için, ama o kadar yoruldum ki ard Arda olunca bebeler. Emzirmek işkence gibi geliyor artık. 3 yılı iki ay geçti bebe emziriyorum
Sinem91 demir1717 Bence en güzelini yapıyorsunuz. Rabbim güç verirse bende oğlum bırakana kadar kesmeyi düşünmüyorum. Hatta yine Rabbim güç verirse hamile kalıp nasipse tandem yapmak istiyorum. Daha küçükken istemek daha kolaydı tabi şuan bu düşünce beni zorluyor ama zamanında ne kadar istediysem de vazgeçemiyorum. Düşünün regl olmadım hala 🙈 3 4 saatte bir emse gerçekten yıllarca emzirebilirim. Uyanık olduğu her an üstümde şapşiğim. Ve yazınızı okurken gerçekten çok taktir ettim. Yapmak istediklerimi yaptığınız için. Helal olsun 🧡
demir1717 Sinem91 Gönlünüze göre versin.Rabbim tüm annelerin sütünü bol kılsın,sütüyle beslemeyi ne kadar süre istiyorsa ne şekilde istiyorsa nasip etsin ♥️
Sinem91 demir1717 Bir anda saçma sapan şeyler sürerek çocuğu memeden kesmek psikolojik açıdan çok önemli çok güzel birşey olduğu için 34 aylık üstelik “erkek” olan bir bebeğin emmesi gerçekten çok kötü. Allah akıl fikir vermiş kullanın diye. Ama yok ne gerek var!
Sinem91 Yusufcugunannesi14 Siz gerçekten bu konuyu araştırdığınıza emin misiniz? Çünkü gerçekten tam tersi yorumlar yapıyorsunuz da.
ATC Sda9191 ağlamadı memeyle uyuyodu sallayarak uyuttum ağlamadı 3 gün zor oldu sonra alıştı bi gece aniden rahatsızlandım ben öyle kestim plandı değildi farklı ilaçlar kullanmam gerekiyordu
Pembepanterr Badem Canım emmedi ben hep sağıp veriyorum 18. Aya giricez gebeyim tekrar gündüzleri süt aramıyor son 1 hafta 10 gündür vermiyorum gece bir kere süt istiyor yoksa ya uyumuyor yada uyanıyor gece onu da yavaş şekilde keseceğim inşaAllah cc sayısını azaltarak alışkanlık yaptı tokta yatsa süte kalkıyor 😊❤️
Badem Pembepanterr biberonla içiyorsa devam sütüne de devam edebilirsin, sagarak daha fazla zorlanıyorsundur sanırım, kaç aylık hamilesin peki? Bende hamileliğimin 7. Ayına kadar emzirmistim🌸🥰
Senemmm11 Badem komsum kızını 22 aylıkken kesti. O da hiç yemek yemiyordu gunde abartmıyorum 15-20 kere meme actiriyordu artık kadının göğüsleri burusuyordu. Memeden kestikten sonra cocugun iştahı açıldı cok güzel yemek yemeye başladı çok güzel kilo aldi. Bence sende kesmelesin zaten 20 aylik olmuş anne sütü artık ona çok fazla yaramıyor
Badem Senemmm11 aynı bende böyleyim valla. Sütyen giyemiyorum evde sürekli açmakta zorlanıyorum diye. Hele gece sabaha kadar meme meme. Meme ağzından düşünce uyanıyor bazen de. İnşallah benimki de öyle yemek yemeye başlar. Şuan kilosu iyi. Tek korkum zayıflarsa birden üzülürüm kendimi suclarim diye
Kaplan55 Bahariyeli ben bugün kullanmaya başladım hafif ıslatıp göğsünüze suruyosunuz tadı acımtirak olduğu için bebekler ilk tadına bakıyor sonra emmiyor
Masalina demir1717 Emzirmek dünyanın en güzel şeyi 2 yaşına kadar emzirdim. Şuan 1 ay oldu bırakalı 25 aylık kızım. Keşke hiç bırakmasaydik diye kendimi yiyip bitiriyorum. Sütüm de baya vardı. Öyle çok özledim ki emmesini bazen memeyi açıp öpüyor cici meme diyor kafasını koyuyor. Çok hoşuma gidiyor. Ama emzirmenin yerini hiç bişey tutmuyor. Kızımın isteğiyle konusa konuşa bıraktım memeyi ben . Onun psikolojisi bozulmadı ama benimki bozuldu. Keşke biraz daha emzirseydim. 😔
demir1717 Masalina Hiç keşke demeyin,kendiniz diyosunuz konuşarak güzelce bıraktı diye.Annelikte her şey bir süreç.Benim de belli değil ki 🤷🏻♀️ Belki 1 ay sonra artık istemiyorum diyecek. Kuzenimin oğlu öyle yaptı. 33. Ayında bi sabah artık doydum memeye istemiyorum diyip bırakmıştı. Arkadaşımın kızı da 28. Ayında bırakmıştı benzer şekilde. Her bebek ve anne kendine özeldir ☺️
Dgndrmz Badem benim oğlumda meme asığıydı doğru düzgün bişey yemezdi anca meme emerdi 15 aylıkken iştahsız oldugundan doktora gittik kan değerleri güzel çıktı. 22 aylıkken grip olmustu doktora götürdük iştahı açıldımı dedi açılmadı dedim emzirmeyi kes hemen dedi emmeye güvendiği için yemiyor dedi 2 ay daha emzirsem 24 aya tamamlasam dedim yeternce besini almış zaten artık yemeklerdeki besini de alması lazım dedi öylelikle 22 aylıkken kestim canım şuan 26 bucuk aylık iştahımız şükür iyi yemek rutinlerimiz oluştu memeyi bırakınca eğer iştahsızsa kesmelisin bence canım haksızlık olarak düşünme bunu
Badem Dgndrmz şuan yemiyor, mesela kahvaltı yapmaz üstüne düşerim yemez yemez masadan kalkar kalkmaz anne meme diye tutturur. Hep memeye güveniyor bende ya kesince de böyle olursa diye korkuyorum hep. İnşallah benimki de yemeye başlar kesince 🙏🌸
Emrin Badem canim benim bende 14 aylikkn kestim hamile olduğum icin 9 ay sonra tekrar emzirmeye devam simdi 6 aylik bebegim ek gidada problem yasamiyorum oleriki zamanda yemez de emrse o zmn dusunurum ama seninkj 20 aylik olmus bence yemek de yemiyosa kes
Cgnege44 Hayris boğazımda büyüyen nodüller vardı ilaç içmek gerekiyordu o dönem bı doktor sütten etki etmez diğeri etki eder hormon neticede diyordu riske atmak istemedim ilaca geç başlayip sütten kestim