Arzuorhan Karnınızdakinin veya kucağınızdakinin zehirleneceği bir durum yok.Memenizden uranyum akmıyor.Bu malesef eski bir hurafe,hatta yanlış bilgiden kaynaklı bi durum.Memedeki süt eğer emzirme varsa,hamileliğin 3. dönemine doğru kolostruma döner.Emzirme yok ise zaten hali hazırda doğacak bebeği bekler gene kolostrum olarak.
Ortalama diyelim 6 ay 1 sene normal olgun süt içmiş bir büyük bebek, kolostrum içmeye başlayınca geçici ishal veya reflü yapabiliyor.Bunu da zehirledi diye nitelendiriyorlar.Halbuki zehirlenen bir durum yok.Sadece adaptasyon süreci var.Ben belki 20 tane doktora danıştım bunu.Kadın doğum,çocuk,immünulog,ebe,emzirme danışmanı,dahiliye…
Büyük oğlumda ishal gibi kakasında hafif cıvılaşma oldu 4. Gün bitti bi daha olmadı.Doğuma kadar sarı sarı kolostrum emdi,hatta o zaman tatlı sütüm diyordu 😊 Sadece büyük oğlum emerek veya sallanarak uyurdu, 20-21 aylıkken kendisi onu bırakma sinyalleri verdi.Bizde destekledik,zorlamadık.Uykuyu desteksiz,kendi yatıp uyumalı şekle getirdi.Uyku eğitimi vermedik ama rutinleri hep var.