safakbakir Merhaba anneler, kızım 3 ay 19 günlük oturmak çok istiyor yatarken omuzlarından kendini kaldırmak isriyor falan. Dün bir kaç dakika destekli oturttum acaba doğru mu zararı olur mu? Siz ne zaman destekli oturtmaya başladınız?
merve0128 safakbakir çok erken bunun için acele etmeyin beli batar Allah korusun daha kendini tutamaz zaten . Yinede otutturmak istiyorsanız doktorunuza sorun ne olur ne olmaz yanlış bir şey yapmayın
Atamom16 safakbakir ilk kucağınızda başlayın yavaş yavaş çok kısa 15 20 saniye kadar. Ben 4 ylıkken çok kısa kucağımda oturtuyordum. 5. Ayda doktor tavsiyesi ile mama sandalyesi ve koltuk köşesinde oturtmaya başladım
Gamzebu safakbakir benim kızımda aynısıydı her çocuk farklı çok erken ama yarı oturur pozisyon olabilir demişti doktor Bi kaç dk otursun yorulur zTen yarı oturur pozisyon da durabilir
safakbakir merve0128 allah korusun 😓 zaten kucağımda oturmuştu eğimli şekilde sürekli o pozisyonda olmak istiyor ama izin vermiyoruz pek
safakbakir Atamom16 evet kucağımızda oturuyor, eğimli ama dikilmek istiyor bazem ve hep öyle oturup bakmak istiyor. Ben çok müsaade etmesem de babası oturtuyor bazen uyaracağım onu da 🥲
safakbakir Gamzebu evet zaten tutamıyor kendini sırtı bize yaslı oluyor ama yorulmuyor maşallah hep öyle bakiyim diyor 😅
merve0128 safakbakir izin vermeyin benim bebeğimde başını falan kaldırmaya başlamıştı sonra 4. Ayda doktor kontrolümüzde sordum çok erken oturtmayın dedi 5. Ayında yavaş yavaş bir kaç dakika oturtmaya başlayabilirsiniz dedi şimdi 6. Ayında oturuyor yani acele etmeyin zarar verebilirsiniz o yüzden en iyisi doktor kontrolü ile başlamak çünkü gelişimlerine bakarak doktor söylüyor bunu 🌸
Atamom16 safakbakir eğimli oturtursanız daha iyi olur tabi. Ahh babalar zaten hep bişey olmaz kafasındalar 😊
Asleres safakbakir kucağınızda destekli oturtun, ben o aylarda doktorun karşısında kucağımda oturtuyordum zararlı olsa o an söylerdi Zaten kısa süreli oturmuş oluyor,
safakbakir merve0128 haklısınız acele etmemek lazım, ben de ondan korktuğumdan sormak istedim. İnstagramda kızımla akran kızı olan birini takip ediyorum o baya baya oturtuyor ondan sormak istedim
Asleres https://www.google.com.tr/amp/s/www.yasemin.com/bebek/haber/2565621-bebek-egzersizleri-nasil-yaptirilir-bebekler-icin-kas-guclendirici-egzersizler Bırada ki mekik egzersizini falan da yaptırabilirsiniz hem mutlu oluyorlar bubları yaptırınca ☺️
safakbakir Asleres sürekli omuzlarını kaldırıyor zaten elinden tutunca kalkmak istiyor, biz de böyle yaptırıyoruz başını falan kaldırınca çok mutlu oluyor 😊
merve0128 safakbakir herkesin bebeği bir değil ve onlar yanlış yapabiliyorlar onlar yanlış yapıyor diye bizlerde onun çocuğuna bişey olmamış bizimkinede olmaz diye heves ediyoruz ama unuttuğumuz şey her bebeğin farklı gelişimlere sahip olduğu o yüzden çok dikkat etmek lazım en iyisini doktorunuz söylicektir
Asleres safakbakir egzersiz gibi bende yaptırırdım sürekli şidmi doktorumuzun dediğine göre ayındaki bebeklere kıyasla omuz gelişimi daha iyi ☺️ Yüz üstünden Kendi kendine oturmaya falan başladı hep bu hareketler temel oluşturuyor ☺️
Yamanikomm safakbakir ben 3 aylik kontrolune gittigimde bebegin oturmaya cok.meyilliydi.doktorumuz kisa kisa oturt dedi sureklimoturttum kisa kisa ama.hic yukunu tamamen vermedim ona osman gonulal varyanyoutubedaki oda 3,5 aydan sonra oturtmayi kisa kisa.tavsiye ediyor benim bebegim meyilliydi.doktor nezlinde basladik bakalim simdi 4 aylil kisa kisa.oturtcaz bes aylikken destekli oturtacagiz insallah
safakbakir Yamanikomm teşekkürler, biz de kucakta kısa kısa oturtalım dr a gidince de detaylı sorarım 😊
safakbakir Asleres evet, gerçektem yaptırdıkça sanki her gün hareketleri bile değişiyor 😊 kolay emeklerler sanırım , sonra da peşlerinde koşalım 😅
Minik1Ege safakbakir dik olmadan oturtabilirsiniz kucağınızda yada yumuşak bi yerde olması lazım ve bırakmayın tutun mutlaka