gocebebirbayan Neden 12 ayı tamamlamış bebeklerimize 1 yaşında demiyoruz. Neden 2.5 yaşında olan çocuklarımıza 30 aylık filan diyoruz. Biri bana açıklasın cidden çok merak ediyorum. Yorumlarda oluyorum 38 aylık yazanlar var , yaş hesaplıyorum 3 yaş diye. Yaşına gelmiş çocuklarımızı artık yaşıyla söylemek gerekmiyor mu?
Woody gocebebirbayan Çünkü 13 aylık ile 18 aylık arasında uçurum var. 30 aylık ile 36 aylık arasında da.. İlkokula başlarken bile ay hesabı yapılıyor. Bebeğiniz büyüdükce anlarsınız tam olarak
Zlm gocebebirbayan iki yaşına kadar ay hesaplamak kolay aslında ama bir buçuk yaşından sonra bencede yaşı söylenebilir insan saymaya usenir ☺️
GoGirl gocebebirbayan 3 yasina kadad ay hesabi soylemek gelisimini tam ifade etmek acisindan daha kolay oluyor ama muhanbet arasinda 2.5 1.5 denmesi tabiki normal. 1.sinifa anasinifina baslarken bile ay hesabi uzerinden gidilir ona gore siniflar olusur anaokulunda kreste belki burda yazarken gelisim acisindan yaziyorlar dogrusuda o kucuk yaslarda 1 2 ay bile gelisimde cok fark ediyor.
gocebebirbayan AyazMerve ya hesaplamaya çalışıyorum. En son kendimi de ay olarak söylicem soranlara az kaldı 😁
gocebebirbayan Woody yani evet okula giderken ay hesabı yapılıyor. Ama genel olarak bahsedip geçeceksek yaş olarak söylesek ne olur ki. Hem yazdığınız aylar farzımahal 1 yaş 1,5 yaş , 2 yaş 2,5 yaş a denk gelir. Ya da 3 yaş 3,5 yaş. Bu şekilde de söylenebilir
Woody gocebebirbayan yani kimle konuştuğum göre değişir. Parkta bir çocuk, ne bileyim markette bit çalışan vs kaç yaşında derse 1 der geçerim tabi.. Ancak bir anne sorsa ayını söylerim gibi
gocebebirbayan Zlm ay ben mesela 😅 yani doktor sorarsa kontrolde filan söylerim. Mesela 3 yaş 5 aylık derim. Ama komşu gelir ay maşallah ne kadar filan derse direk 3,5 yaşında derim
gocebebirbayan GoGirl aslında demek istediğim o değil. Okul vs farklı ya da doktor kontrolü filan. Ben günlük hayatımızdan bahsediyorum. Mesela muhabbet esnasında sorduklarında 2 yaş 6 aylık dense zaten herkes 1 yılın 12 ay olduğunu bilir. 2 yıl = 24 ay yapar. 6 ay daha 30 ay. Hesaplamak isteyen bunu 2 yaş 6 aylık dendiğimde bu şekilde düşünebilir.
gocebebirbayan Woody ben sadece doktor okul dönemi vs olursa söylerim. Hesaplama yapmak karşı taraf için de zorlayıcı gerçekten. Zaten herkes 1 yılın 12 ay olduğunu bilir ☺️😁😅
Tortilla_ gocebebirbayan Gerçekten öyle 😀😁 Benim kızım 16 ay 12 günlük şuan 16.5 aylık diyorum . Eltimin çocuğu 36 aylık ama 3 yaş diyorum
Zlm gocebebirbayan 😄 ben kendi hamileliğimde bile uygulamadan bakıyorum kaç haftalık olmuşum diye bunuda büyüdükçe karıştırırim kesin
Woody gocebebirbayan herkes 1 yılın 12 ay oldugunu biliyorsa hesaplamak da zor olmamalı 😀 dediğim gibi ilerledikçe size daha anlamlı gelmeye başlayacak bu durum.
gocebebirbayan Woody ya zaten benim kardeşim de elimde büyüdü annem çalıştığı için babam da çalışıyordu. Ama biz böyle söylemedik yani. Farzımahal 3 yaş 2 aylık denebilir
GoGirl gocebebirbayan cok alakasiz laf olsun diye soranlara bende 1.5 2.5 derim ama annelerle sohbet edeceksem ay uzerinden gtmeyi tercih ederim hepimiz ayni yollardan gecerken zor olmamali.hesaplama kismina hic girmiyorum boyle basit bir seyi herkes hesaplar 2 yas 7 aylik demekle 31 aylik deme arasinda bir zorluk abeslik oldugunu dusunmuyorum 3 yasa kadar.6 yasinda ay uzerinden giden hic gormedim normal muhabbette.
gocebebirbayan Med 😅😅 ay hesabına göre bilemedin. Bir de benim tabirimle demek istediğimle bak şimdi olaya. 24 yaş 10 aylığım 😂😂 postta demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım 😃
Med gocebebirbayan beynim yandı 😁 ama seni anlıyorum bende çok merak ediyordum neden acaba, geçen kadının biri bebeğimi sordu 8 aylık dedim,ben ona sordum 34 dedi gitti. Keşke 3 yaşında diyeydi 😂
Derinsmommm gocebebirbayan bana da çok garip geliyor ya neden 2.5 yaşın da değil de 30 aylık😂? Ama bu kadar insan yapıyorsa boşa değil diye düşünüyorum büyüsün bakalım anlıycaz ☺️☺️
gocebebirbayan Derinsmommm ya sende 😂 şimdi bir örnek vericem yanlış anlaşılacak diye susuyorum 🤭😅 herkes yapıyorsa doğru diye birşey yoktur ki. Yapıyorlar işte 😅