Tugbatugba123 Benim anlamadığım şu. Ben de yabancıyım. Evet ülkemde iş imkanı azdı, kalktım geldim çalışmaya. Eşimle tanıştım evlendim, oğlum da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Daha geçen evime polis geldi çatkapı. Sanki terör baskını. Gerçekten evli miyiz, beraber yaşıyor muyuz diye kontrol ediliyormuşuz. Şaşırdım, çünkü bir evladım var onu leylek getirmedi herhalde, ama sustum. Sonuçta Türkiye büyük bir devlet ve vatandaşlık alma ihtimali olan herkesi denetlemesi gerekiyor sahtecilik olmasın diye. Buraya kadar herşey normal.
E kardeşim ben yabancıyım da o dayının oğlu mu? Ayrıca kardeşlik derseniz, en öz kardeş Azerbaycan değil miydi? Biz mi yanlış anladık. Karabağ olaylarında 90larda 1 milyon mültecimiz oldu bizim, haberi oldu mu birilerinin? Hayır, çünkü kendimiz sardık yaralarımızı, mülteciler de yaşlı ve çocuklardı , tabi sağ kurtulabilenler. Şimdi eğer kanun varsa bana uygulansın tabi ona birşey demem asla ama gözümün önünde de böyle millet elini kolunu sallaya sallaya sınırı geçip şak diye vatandaşlık alınca anlayamıyorum bazı şeyleri. Anneme sırf 1 gün gecikme ile ülkeden çıktı diye 2 sene deport kestiler. Garip değil mi yani bu çelişkiler?