bukaga Kızlar bebeğinde dil bağı olan var kı 4 aylık olduk sanki dilimizin ucu sivri deil her zaman, arada dilin ucu ortadan ikiye ayrılıyor gibi oluyor dil bağımız mı var olanlar nasıl anladı ne yaptı yardımmmmm
-erCansu- bukaga eğer şuan kestirirseniz anestezi uygulamadan keserler biraz daha büyüdüğünde kalinlastigi için anestesiyle kesiyorlar bnm oğlumunda var dili m şeklinde oluyor 2 buçuk yaşında şuan konusabildigi için doktor skinti görmedi kestirmedik oyuzden genelde pelteklige sebep oluyor emmede sorunlara bnde çok çektim hep yara oluyodu ama nedense ısrarla kesmek istemediler
Hazal8 bukaga 3buçuk aylık oğlum dil bağı var 1 ay oldu farkedeli doktorda onayladı süt içerken zorlanma sürekli boğazına kaçması (bunun sebebi yutamaması) kilo alımı azalması uzun süre memede kalıp doyamama
BusraG bukaga oğlumun 4 günlükken dil bağını kestirdik. 5 dklık bi işlem. Ucu eğri makasla kesiyorlar. Kanama vs olmuyor. Acıma da olmaz. Çünkü dilin bağlı olduğu zarda sinir yoktur. Korkulacak bişey değil.
-erCansu- -erCansu- bu arada bendede varmış ama ben yemek dahi ceviremiyirmusum ağzımda oyuzden kesmişler bı skintim yok yani korkmanizi gerektirecek bişey yok 😊
bukaga -erCansu- ay cok sükür bizim emme de hic sorun olmadı kilo alımı fln iyi ama tabi pelteklik olmasından korkarımmm
bukaga Hazal8 kesilecek mi peki ve ne zaman kesilecek bizim emmede sorun yok sanki ara ara öksürür ama hızlı içmeye çalışırsa ben dilin ucunu bazen tam ortadan yarık görüorm dilin tam ucu ondan süphelendim
Hazal8 bukaga bi doktora göster bizimde öyle kesilecek 6 ayda benim ailemde genetik ondan bizdede var
Bebegimm1 bukaga dilini disari cikaramaz dilinin tam altında dili tutan bağ ucunda oluyor eger oyleyse dil bağı vardir emmede zorluk ek gidada zorluk konusmada zorluk olursa doktorlar kesmeden yana ama bunların hic biri yoksa genelde kesmiyolar bir sorun teşkil etmedigini soylemisti bize doktor bende 4 aylıkken kbb doktoruna goturdum istersen keselim ama zaten anestezi uygulanicak bence konusmasini bekleyelim eger sorun olursa keserz dedi eşimde bunları duyunca rahatladı gerek yok dedi acikcası o kiyamadi ama ben hala neden kestirmedigini sorguluyorum dilini disari cikaramadigi icin uzuluyorum suan 7aylik oglum eger bebegin erkekse sunnet olmadiysa sunnet esnasindada kesiyolar bilginiz olsun
bukaga Bebegimm1 bebeğim erkek ya sünneti 2. Gün oldu bilmiyorduk bilsem kestirirdim valla :( açıkcası konusmada pelteklik olursa diye korkuyorum yoksa emme de sorun yok emiyor kilo alımı iyi dilin ucu bazen m oluyor takip edelim dedi de neyi takip edicem eriyip gidicekmi bu yani boşa beklemek gibi geliyor 4 aylıgız bizde sizin dil dısarı cıkmıyor mu ? Ek gıdayı yiyor mu ? Harfleri duymayı iple cekiyorum