yaseminoztrk ben de çok korkuyordum neyi ne kadar vercem ne zaman nasıl ayarlıycam vs diye ama korktuğum kadar olmadı, zamanla alışıyosun öğreniyosun.. Burda ki annelerden çok şey öğrendim 🤭
Ben yardımcı olabilirim sana..
Havuç, kabak, bal kabağı, patates gibi sebzelerle başlayabilirsin, buharda yada suda haşlayın ezin suyunu verin.. Yoğurt deneyebilirsin. Çok kurtarıcı oluyor bişeylerle kombinlemek de kolay oluyo ve bebekler de sever genelde..
Elma, armut, şeftali, kayısı, avokado, muz gibi meyveleri denebilirsin..
Muhallebi yapabilirsin içine meyve ya da azcık pekmez koyabilirsin. Ben yulaf, irmik ya da pirinç unuyla yapıyordum..
Mesela 6 7 aylarda tadımlarla gidiyor.
- Ayda öğlen denediğin 1 2 sebzeyle çorba yapabilirsın akşam üstü de yoğurt ya da meyce vererek 2 öğün yedirebilirsin..
Çorbalarda 1 2 sebzeyle pirinç ya da şehriye karıştır mesela doyurucu olur. Tarhana verebilirsin bebekler sever genelde.. 8.aydan sonra bulgur, 9.ayda mercimek çeşitlerine geçebilirsin.. Kıyma tavuk verebilirsin..
9.aydan sonra ceviz deneybilirsin sonra fındık, fıstık alerjik olabilir onu 1 yaştan sonra dene..
Mesela tadım yaparken 1 yemek kaşığını geçmesin miktar ama 8 9 aylık olunca yarım çay bardağı kadar öğünler olabilir.. 1 yaşa kadar da öncelik anne sütü zaten ya da mama.
8.ay da kahvaltı öğünün eklersin günde 3 öğün olmuş olur. Kahvaltıda da yumurta sarısını çay kaşığı kadar deneyerek başlayabilirsin, lor peyniri ya da labne verebilirsin. Ben 1 zeytini soyup bölüp bölüp veriyordum.. Ya da peynir, yumurta sarısı, pekmez, tereyağ karıştırıp verebilirsin. Normalde ayrı ayrı tadını alması daha iyi ama bebekler yumurtyı falan hemen kabul edemiyor pekmezle daha rahat yer. Pankek krep tarzı kahvaltı hazırlayabilirsin..
Süt için 2 yaşa kadar çok önermiyor doktorlar. 1 yaştan önce hiç verme de 1 yaştan sonra istersen çok az verebilirsin, kekine krebine koyabilirsin..
Böyle böyle zaten alışırsın bi düzen oturur kafanda 🤗 yine sormak istediğin bişey olırsa sor ✨🍀