AloneMom kubra17- Eşimin arkadaşı ve ablasınin konuşmalarında ve duymalarinda sıkıntı var akraba evliliğinden
Minikadim kubra17- bir akrabamızın oğlunun boyu uzamıyordu iğne oluyordu çocuk sürekli ama şimdi ne durumda bilmiyorum ilk 2 oğlunda bi sorun olmadı ama 3. Oğlun da boy sorunu vardı
Eise Minikadim bu da akraba evliliğinden kaynaklanıyor değil mi eltimin oğlunda da benzer şikayet var ilaç ve iğne kullanıyor ama ona kalırsa tamamen onların başına tesadüfen gelen bir imtihan
Merved21 Pamircik Bizim komsumuzda 6 parmaklı bir bebek doğurdu hemen aldılar 6. Parmağını ama akraba evliliği değildi babamın akrabaları hep bu şekilde evlilik yaptılar akraba evliliği ama bütün çocukları sağlıklı
minikmerinos kubra17- benim çevremde çok var hatte bende akraba evliliğinden doğum 4 kardeşim hiç bir problemimiz yok çok şükür kimsede görmedim problem.
Mom62636362 kubra17- Eşimin kardeşlerinden birisi fiziksel engelli doğuyor, ameliyat vs oluyor küçükken hastanede bu operasyonlardan zayıf düşüp zatüre olup hayatını kaybediyor 2-3 yaşlarındayken. Tavşan dudaklı ve yarık damaklı doğuyor
Mirac_bbk kubra17- kan uyuşmazlığı veya sıkıntı varsa hamileyken tedavi ediliyor diye biliyorum. Bende eşimle akraba değiliz ama uyuşmazlık var hamileyken iğnesi vuruldu birde doğum esnasında vuruldu. 2. Bebeğim olurda aşıya gerek yok dedi doktorum
Defnebelisinannesi kubra17- benimde arkadaşımın kızı şuan 15 yaşında ama konuşamıyor yürüyemiyor maalesef çok değişik bir hastalığı var Türkiyede sadece 40 kişide varmış sakıncalı bir durum yani akraba evliliği asla yapmazdım
Gamzesylu-06 Defnebelisinannesi benim kuzenimin torunu da 6 yaşında sizin dediğiniz gibi kız şimdi hamile doktor %75 aynı olur demişti önce den 2. Çocuğu oldumu arkadaşınız olduysa nasıl durumu acaba
Mervetahir Bizim aile de de çok fazla akraba evliliği yapan var annem de akraba evliliği bende akraba evliliği yaptım hiç kimsede bir sorun görmedim Ama akraba evliliği olmayan tanıdığım da cücelik vardı demekki akraba evliliği le alakası yok
Mom62636362 Mervetahir 7 kuşağı etkiliyormuş akraba evliliği yapmak, soydan gelen bir şey genetik miras yani..
Defnebelisinannesi Mervetahir alakası yok derken sizde yada çevrenizde olmaması Bi başkasında olmayacağı anlamına mı geliyor
Mervetahir Defnebelisinannesi Akraba evliliği birin de kısa boy olduysa o hastalık da akraba evliliğinden olduğu anlamına gelmiyor demek istedim kader de ne varsa o olur akraba evliliği olmayan çok fazla otizim sma Akdeniz anemisi vs burda sayılan her hastalık var bunlar sadece akraba evliliğin de olmuyor ben inanmıyorum açıkçası peygamberimiz kızını vermiş kendisi akraba evliliği yapmış benim ailem de de çok çok fazla var akraba evliliği yapan bir kişi duymadım hasta olan 🤷
OncedenGurme kubra17- teyzem ve eniştem amca çocukları. İki kuzenim var. Küçükken bişeylwri yok sanıyorlardı ama şimdi ikisinin de bebeği olmuyor. Biri 8, diğeri 12 yıllık evli. Neden bulunamıyor, genetik denildi 😕
Dasbaby OncedenGurme Benim görumceminde genetikten sıkıntı çıktı.Kaynanam kayınpederim akraba evliliği.Genetik demiş doktorlar.Bir çözüm bulabildiler mi.?Pek sevmem kendisini ama bu konuda insan olarak üzülüyorum
Biyocu minnakleblebi bu hastalığın akraba evliliği ile alakası yok.Y kromozomu ile aktarılır balık pulluğu,büyük ihtimal dayinizin oglununda erkek çocuğu olursa aynı rahatsizlik olacak
MinnakAsel kubra17- Annem babam akraba evliliği 5 kardeşiz bizde bir sıkıntı yok başka bir akrabamız hala kızıyla evli iki gebelikte malesef ölümle sonuçlandı Allah kimseye yaşatmasın
2021annesi kubra17- abimle yengem akraba evliligi yapti yegenim 7 aylik dogdu kasik fitigi gobek fitigi oldu 2 3 kere havale gecirdi simdi de otizm teshisi konuldu.