ATLAS17 Oğlum 2 gün önce 36+3 haftalık doğdu.yoğunbakımda kuvözde kalmadı, çok iyi olduğunu hiç bir sağlık sorunun olmadığını söylediler. Taburcu olmadan hemen önce Son testlerinde işitmeden geçemediğini haftaya kontrolde tekrar bakılacağını söylediler. Erken doğanlarda bu tarz şeyler yaşayan var mı ? İçimi rahatlatamıyorum varsa bildiğiniz paylaşırsanız sevinirim 😔
Serobaskan ATLAS17 Genelde kulakta sıvı birikmesinden dolayı bazen ilk testte geçemiyor bebişler sonraki testte geçiyorlar. İnşallah sizinkide öyledir. Sıkmayın canınızı 🙏
zeynepbalci ATLAS17 sezeryan mı oldu canım ben sezeryan doğum yaptım 36+6da 1 hafta sonra yine çağırdılar o zaman geçtik testi korkma yani geçersiniz
Eyllebr ATLAS17 sıkıntı yapma canım ılk teste bır kulak gectı bır hafta sonra tekrar gıttı. Ikısınde de sorun çıkmadı sıvı oluyormus ılk doğduklarında
Lidya-t erken doğmadığı halde ilk teste geçemedi ikincisinde geçti normal bir durum su falan olunca geçemiyorlar sıkıntı etneyin
ATLAS17 zeynepbalci evet sezeryan doğum oldu. Peki siz ikinci teste kadar takip ettiniz mi? Yani normale döndüğünü fark edebildiniz mi
irva ATLAS17 36+0′da doğdu oğlum.Küvezde kalmadı.İşitme testinde de bir sorun yaşamadık çok şükür.Ama kulakta sıvı birikmesi oluyor bazı bebeklerde diğer testte sorun yaşamıyorlar.Kötü düşünme hemen muhtemelen sizinde öyledir.😊🙏
Bella_Karsavuran Benim de kızım sağ kulağı geçti sol 3 kere kaldı testten ankara şehir hastanesinde 3 kere geçmedi daha da test yapamayız üniversite hastanesinden randevu almanız gerekiyor dediler. Bende allahın her günü aradım ulaşamadım zaten sabah 8de açılıyor randevu ve sadece 3 ila 5 arası kontenjanla sınırlı. Yani gidemedik fakat (Bu arada kızım 6 aylık) ismiyle şenlenince dönüyor bakıyor çok test yaptik evde de var mı bir sıkıntı diye ama birşey yok gibi. Olmazsa özele götürecem bir göstermekte fayda var yinede.
Mltmnrmn Bella_Karsavuran Iyi akşamlar. Annelerin genelde zaten içine doğar kötü bisey olup olmadığı ama benim bebeğimde 3 defasında teste gittiğimizde etraftaki seslere bakıyor el çırpsam sıçrıyor ama testten kaldı ama tepki veriyor demiştim onlarla alakası yok duymuyor ise bunların kademeleri var demişti. Tabi çok şükür üçüncü de geçti.
zeynepbalci ATLAS17 valla canım çok takip edemedim zaten sütüm azdı sarılık oldu derken o bir haftalık sürecin coğunu da hastanede geçirdik bi sıkıntı çıkmadı şükür korkma daha minicik tepki vs bekleme kafanda kurma hiç boş yere
Kucuktospam ATLAS17 hiiiiç üzülme canım bende aynı başlığı açtım boşuna üzüldüm yenidoğanlarda görülen bir durum ikincisinden geçer allahın izniyle üzülme sakın
Krtlmy ATLAS17 bendd 7 gün önce 38+4 de doğum yaptım bizimkide geçemedi testi hemşireler doktorlar kulağında sıvı olabilir ilk gün yapılan testlerde beebeklerin %40 geçemiyomuş zaten normal kabul ediliyo yani 28 temmuza gün verdiler bizede ozmn geçecek inşllah sizinkide geçer bide erken doğanlarda daha norml canınızı sıkmayın
Belciminannesi ATLAS17 hiç korkma bazen kulakta pislik kalıyor ama sonra temizleyince kontrolde geçiyor. Gitmeden teste 2 3 gün yıkamayın diyorlar su kaçmasın diye ona dikkat et
TheMom33 ATLAS17 ben de 37+3 de sezeryan ile doğum yaptım. İki kulaktan da kaldı geçemedi :) arkadaşların dediği gibi sıvı birikmesinden oluyormuş. 2 hafta sonra gittik geçti. Zaten ani bir ses falan gelince irkiliyordu korkmadim o yüzden hiç
Mltmnrmn ATLAS17 Ilk doğduğunda geçemedik sonra baska sebeplerden dolayı yoğun bakımda yattı 30 gün sonra test yapıldı yine geçemedi bebeğimiz. 10 gün sonra tekrardan dediler ve üçüncü testinde çok şükür geçti. Oradaki hemşire 4 te 5 te geçen var dedi.
Ultraslan40 Canım prematüre annesi olarak diyebilirim ki hiç korkma, sıvıdan ziyade prematüre bebeklerin yüksek oranı işitme testinden kalıyor. 2 veyahut 3.sünde geçiyor. Çok olağan bir durum, korkmayın. Biraz daha büyüyünce götürün.☺️
kubr_pak ATLAS17 Benim ablamda yeni doğum yaptı, ilk testten geçemedi ama ikincisini yaptıklarından geçti, içini ferah tut iyi şeyler olsun 🙏🏻