minikturta Hanımlar sezeryan sonrası neler yaptınız? Korseyi ne zaman kullanmaya başladınız? Yürüyüş ne sıklıkla yaptınız? Ne zaman tam anlamıyla toplandınız?
gocebebirbayan minikturta Korseyi ameliyattan sonraki 5. gün taktım Her 2 saate bir alarm kurup , yeri geldiğinde gece uyanıp ağlaya ağlaya yürüdüm. 40 ım çıktığında ameliyat olmamış gibiydim
Atamom16 minikturta korse hiç takmadım Gününden itibaren hep yürüdüm kış olduğu için evin içinde sürekli dolaşıyordum 15 Günde bir şeyim kalmamıştı ağrı sızı anlamında
Zlm minikturta üç gün sinra kullanabilirsin dedi doktor ama bir ay kullan sadece dedi Her gün yürüdüm kızımda aldım beraber en az bir saat yürüdük o uyudu ben yürüdüm 😄 İki hafta sonra hicbirseyim kalmamıştı kilolarim hariç 😭😄😄
minikturta gocebebirbayan bende evin içinde 1 2 tur atıp oturuyorum, biraz durup tekrar yürüyorum az mi yürüyorum acaba diye düşünüyorum 🙄
gocebebirbayan minikturta yok canım yeterli. Gün geçtikçe yürümeni arttır 2 saatle de kalma. Sürekli yürü. Ama dinlen de kendini yormadan yürü otur. Bende evin içinde bir tur atıp oturuyordum. Önce eşim kolumdan destek veriyordu, sonraları tek başıma yapmak istedim 😊
Skbn01 minikturta az yürüyorsunuz,evet çok zor biliyorum ama iyileşmeniz için bol bol yürümeniz lazım. 1 2 adımla geç iyileşirsiniz..
minikturta gocebebirbayan ben dün ayın 18i gece oldum sezeryan birden de hemen bisey yapmak istemiyorum ama eşim sürekli yürü kendini çabuk toplarsın deyip duruyor 🤦♀️
gocebebirbayan minikturta tabi tabi çok doğru söylüyor. Ameliyat olduğunu düşünmeden normalleşmeye, normal hayatına devam etmeye çalışacaksın demişti doğum doktorum. Yürüdükçe toparlar açılırsın demişti. Kesinlikle yürüyün. Ben 5. gün korse taktım. Daha çabuk toparladım. Benden bir gün önce sezaryen olan vardı o da çıkış yapıyordu , korse takmıştı ortalıkta fink atıyordu. Sanki dün doğum yapan kendi değilmiş gibi rahattı. Kadının üçüncü sezaryeniymiş hepsinde korse takmış. Tecrübeli sonuçta 3. doğumu korse bir problem yaratmıyormuş. Bende onu öyle görünce hemen aldım takım ve 5 gün kendime böyle eziyet ettiğim için kızdım. Korse çok işe yarıyor.
Ekvatoral minikturta eşiniz çok doğru söylüyor. Benim doktorum da evde yatmak yok kendş işini kendin yapacaksın demişti. Hastanede de bol bol yürüdüm. 8 tane sezeryan vardı. Hemşireler maşallah çok çabuk toparlandın dedi. Evdeki iki gün zulüm gibiydi. Yatmak kalkmak vs. Özellikle kalkıp yürümedim ama oturmadım da. Bebeğin bakımı vs yaptım. Makineyi bulaşıklar yerleştirmeye felan başladım ilk günden kayınvalidem kızdı hatta ☺️ korse takamadım hem önceden temin etmediğim hem de sıcaklardan ötürü. Hareketimde iş yapmamda sıkıntı yok ama. Aldığım kilolar aynen duruyor 😔
Atamom16 minikturta yok kuzum vardı olmaz mı hiçç 😄 doktorum 1 hafta sonra takabilirsin demişti şu bantlı sezaryen sonrası korselerden almıştım takmak istemedim sıkıntıya gelemicem şu an diye 20. Gün takayım dedim korse büyük geldi
Deletedmom5455451 minikturta ben almanyada yaşıyorum genelde hastaneleri ortamı kıyaslıyorum bende iki doğum yaptım ikiside sezeryan oldı bana korse taktırmadılar kesinlikle yasaklamışlardı. 6 gün hastanede kaldım burda yatırıyorlar sabah ameliyat oldum akşamı kendim kalkmak istedim 3-4, haftada tam toparladım şükür
minikturta Zlm ay gider kilolarında öyle tahmin ediyorum çünkü hamileliğim de su içmeyen ben deli gibi su içiyorum 2 gündür 😂😂 bende kullanayim diyorum da dikisim yok yapıştırma ama yine de korkuyorum bi zarar olur mu diye
Lonewolf minikturta ben sezaryen olduğum gün dahil sürekli yürüdüm.Tabi yeri geldiğin de dinlendim.4 gün içinde bayağı iyi olmuştum.Korseyi benim doktorum önermedi hemen.Rahim eski yerine gelsin sonra tak dedi.Ben 40 gün sonra ameliyat olmamış gibi oldum.Yürümenin etkisi çok oluyor.
minikturta Lonewolf benim canım çok tatlı sanırım sezeryan bana çok zor geldi hele sezeryan sonrası ebelerin karnıma bastırması beni öbur tarafa götürdü geri getirdi oyuzden karnım acıyor biraz diye yürümek istemiyorum 🤦♀️
Aslihan1621 minikturta 2 doğumumda da aynı günün akşamı taktım karnıma doğru getirirken kaldırıp taktık acımaktan ziyade yatarken ve kalkarken daha rahat oluyor karnınız dikişin üstüne düşmüyor yan da yatabiliyorsunuz
Atamom16 minikturta tavsiyem bol bol yürü acıyo diye sakın oturma. ben ilk gün hastanede ağlaya ağlaya yürüdüm. Çabuk toparlanmanın tek yolu bol bol yürümek sağlıkla büyüt bebeğini🌸
Lonewolf minikturta benim de acıyordu çok ama canımı dişime taktım.Çünkü doktorum yürü oturma dedi.🤦🏼♀️
Sesaa1 minikturta korseyi 4 5 günlükken taktım gazı çıkarttım ben hastanede hemşire artık sürekli yürüme istersen bugün dinlen vücudun kendine gelsin dedi ama ben yinede yürüdüm hiç yatmadım hasta psikolojisine bürünmedim ama gel gör ki bende lohusa psikolojisi oluştu ve sürekli ağladım 😂 halada ağlıyorum 20 günlük olduk dikişlerim dıştan kapandı acı yok
minikturta Sesaa1 benim dıştan gözüken hiç 1 tane bile dikiş yok aynı jiletle kesilmiş gibi ince bir çizgi var, dik durmakta zorlandınız mi ? Ben ağlamamak için zor tutuyorum kendimi oda bebişim yanımda olmadığı için yoksa suanlik bisey yok içimde bekletiyorum 😂😂
minikturta Lonewolf banada ordaki ebeler koridorda 20 kere git gel dedi hastanedeyken ama o kadar yürüyemedim tabiki 🤦♀️
Sesaa1 minikturta benimde öyle sadece bir çizgi gbi birşey kaldı ilk başta dik durmakta zorlandım ama durdum 😂 böğrüm çok ağrıdı ilk zamanlar ama şimdi çok iyiyim bebeğiniz nerede