Momys_-girl Merhaba anneler 😁 aksama misafirim var ve ben çayın yanına bir de kısır yapayım dedim siz nasıl yapıyorsunuz? İçine salatalık 🥒 domates 🍅 maydanoz vs atıyor musunuz?
Oznurckose1 Momys_-girl mevsimine göre koyuyorum evet, ve içine kimyon ekliyorum çok hoş tat veriyor tavsiye ederim
mirayyy20-20 Momys_-girl salatalık yeşillik bol limon nar ekşisi koyuyorum ve bulguru kavurarak yapıyorum herkes beğenir
cydcvk Momys_-girl kısıra biz domates salatalık marul koymayız sulandırır pilav gibi olur. Biz soğanı salçayı zeytin yağında kavurur içine bulguru atarız. Bulguru suyla ıslatınca sası sası oluyor. Bi mutlala Reyhan koyarız efsane olur. Bol maydonoz ve taze soğan koyarız canım
Evos_ Kısırda salata domates hiç sevmem benim damak tadım baharatlı bol ekşi biraz acı ve sadece yeşillik olan bir kısır 😍
17062019 Momys_-girl En hakiki Antakya kısırı dır canım. Pişirilmeyen yani. Pişirilince bulgur pilavından farkı kalmıyor bulguru ıslatıp şiştikten sonra salça nar ekşisi ve baharatlarla iyice yoğur.isteğe bağlı 1 domates rendele. İyice yoğurduktan sonra, bol maydanoz, yeşil soğan, taze nane ekle. En son zeytinyağı👌👌 enfes oluyor. Herkes özelikle bana yaptırır 10 numara
Momys_-girl 17062019 bende sıcak su döküyorum bulgulara 😇 benim Kısırım da cok beğeniliyor 😍 teşkür ettim
aNewMommy Momys_-girl Taze soğan, kornişon turşu, marul, maydanoz, nane, dereotu vs. hangi yeşillikler varsa koyuyorum. Domates sulandırdığı için pek sevmiyorum. Limon ve nar ekşisi de olunca tamamdır 😋
Hulyaemirasim Momys_-girl atmiyorum sulandrdgi icin. Kivircik,havuc,salatalik tursusu,dere otu, nar eksisi birde soganli salcali yag yakiyorum limonla karstp afiyetle yiyoruz 😂
Zhnce Momys_-girl maydanoz, salatalık, havuç, yeşil soğan, marul koyuyorum Baharat olarak kimyon, toz biber, yedi türlü, pul biber Limon nar ekşisi salça 😄
Pinar_kb Momys_-girl domates sulandırıyor. Yeşillik koyuyorum sadece. Maydonoz, dereotu, yeşil soğan, marul
Beyziikoo Momys_-girl Domates sulandırıyor salatalık da değişik bir tat veriyor ama yanında ikram edebilirsiniz. Ben salça soğan yağ baharat kavurur düürün üzerine dökerim, sonra da yeşil soğan ve kıvırcık doğrarım. Dileyene limon, nar ekşisi ikram ederim ya da kendim atarım 😋 Ay kalkıyım da yapayım bacım 😂😂😂😂
Beyziikoo Momys_-girl Benim annemde koyar o türlü oluyor ahahha 😂😂 Havuç ve kara lahana koyar rendeleyip o da güzel oluyor aslında 😬
Zhnce Momys_-girl evet rendeliyorum Hatta mor lahana varya onu tuz limonla ovup suyunu çıkarıp katıyorum mükemmel oluyor Ben kısır sevmezdim sulu yapardi yapan kişiler Bu tarifi komsumdan aldım şimdi herkes yap diyor En önemli özelliği tüm malzemeleri minik minik dogruyorum Marul salatalık özellikle belki 10 parça yapıyorum çok farkedilmez sadece tadı olur içinde 😊