Ayazefem Merhaba kızlar . Oğlum 2 aylık bugün doktora rutin bir kontrole götürdüm . Kilosu 6200 çıktı 3 kilo 90 gram doğmuştu . Doktor 5 aylık olması gereken kilo da mamayı kes sadece sütünü ver dedi . Sütüm normal ama mama olmadan doymuyor . Sizce de gerçekten çok mu kilosu sizin bebekleriniz nasıldı bu aylarda . Bu doktora ilk defa gittik önceden takibini yapan doktor bu zamana kadar kilosu için hep güzel dedi iki doktor farklı söyleyince size de bir sormak istedim sizin kilolar nasıldı diye
Tazeanne3434 Ayazefem bence gayet normal bizimde öyleydi kilosu mama süt gidiyoruz bizde azalttım mamayı kesmedim uyumadan önce mama veriyorum doktora da söyledim mama yiyince daha uzun uyuyor ve dinlenmiş oluyorum dedim bisey demedi zaten emeklemeye başlayınca gidiyormuş o şişlik
ArdicEge Ayazefem 1 aylığız 6 kiloyuz biz. 3870 gr dogmustu. Mama vermiyorum sadece anne sütü. Mamaya sütünüz az diye mi basladınız?
Gigyyy Ayazefem her bebek farkli ama bana da biraz fazla geldi ,kiyaslamamak gerek genelde ama bizim kız 3900 dü 1.ayda şimdi ,5 kg olmuş sağlık ocağı baktı ama, yarın Dr kontrolümüz var bakalım ne diyecek bana da bizimki fazla geldi biraz
Ayazefem ArdicEge sütüm var aslında . Ama biraz arsızız galiba doymuyor 😊 doktorum mama önerdi bir iki gün mama ile denedik bebeğim baya tok keyifli mutlu . Doktorda mama artı süt devam et demişti . Doktorun önerdiği ölçülere göre mama da vermeye başladım . Doğumdan sonra da sarılık olduk ama hiç kilo vermemiştik
Ayazefem Gigyyy ilk bebeğim bilemiyorum ki bende yarın memlekette doğumdan sonra takibini yapan doktorumuzu arayıp sorucam
Glcnaksy Bizde 3 ay 23 günlüğuz 1 hafta önce baktik 5 600 kilo az mı sizce sadece anne sütü aliyo ek biseyler vermeyi dusunyrm mesela kabakla başlıyom diyorum ek.gidaya erken mi cok
ArdicEge Ayazefem benimkide öyle sürekli meme istiyor doymuyor diye düsünüyodum ister istemez halbu ki sütümün fazla oldugunu gördügüm halde analık işte🙈 bez sayısı ve kilo alımını baz alın böyle durumda. Mama vermeyin bence tabii doktorunuz daha iyi bilir☺️ Sütünüzü sağarak verebilirsiniz mesela o zaman ne kadar geldiginide anlamıs olursunuz.
Ayazefem Glcnaksy mesela ben hipp organik combiotic mama kullanıyorum doktorumuz anne sütüne en yakın mama onu kuklan demişti gaz da yapmıyor sindirimi rahat . Mama neden düşünmüyorsun bu mamayı öneririm
Ayazefem Glcnaksy bana doktor en son 1 ay önce gittiğimizde şey demişti eğer o öğününde hiç emzirmeyeceksen 120 Cc verebilirsin ama emzirceksen ve sütün varsa verme ya da o an sürün azsa 60 cc ver arkasına emzir demişti . Tabi bunlar bebekten bebeğe değişiyordur belki canım araştır sen doktoruna eczacıya falan sor . Ama ek gıda için bence erken olur
Cemreninannesi11 Ayazefem bizde bugün gittik 2 aylık kontrolüne 3.200 doğmuştu kızım 1. Ayında 4.700 dü kilosu bugünde 5.750 çıktı kilosu anne sütü alıyo sadece
ipegin_annesi Ayazefem Bizimde o ayda 4200 Gr di ama kizlar erkeklere göre zayıf oluyo galiba erkekler daha iri oluyor.
Esess Ayazefem 2 ay 9 günlüğüz. Kilomuz 5800 anne sütü ve günde en fazla iki kez mama veriyordum 2 aylık kontrolde kilomuz çok iyi olduğu mamayı bıraktık sadece anne sütü ile devam ediyoruz