Birumutcuk Ben kullanıyorum hemen geçiriyor ama az sürüyorum yani fazla fazla sürülecek bi krem değil kortizonlu, etkili bi krem, hemen geçiriyor alerji vs. Kızarıklığı…
Mavilimonn Bebek0707 ben kıkırdak küpem keloid yapacağı zaman kullanıyorum antibiyotikli krem olarak geçiyor bebeklerde kullanımını bilmiyorum
Birumutcuk Bebek0707 hayır yan etki olmadı 6 7 aylıktı kullandığımda birde bebeklerde egzama da oluyor olan yerlere sürmüştüm onlarıda geçirmişti az sürerseniz birşey olacğını sanmıyoruz doktor ida vermiş zaten
AcemiHemsireanne Bebek0707 merhaba fusicort içerisinde steroid barındıran bariyer görevli bi kremdir . Normal de çok fazla yan etkisi vardır yetişkinler için bile . Bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama bebeklerin ciltleri ince olduğu için vücuduna ne sürerseniz sürün o bebeğin organlarına kadar etki eder yüzeysel kalmaz dolayısıyla fazla bişi sürmekten kaçınırız. Ancak sizin bebeğiniz de kullanmadan geçmeyecek durum gelişmiş ki verilmiş . Tavsiyem az miktar da çok sık olmayacak şekilde kullanmanız . Doktorunuz kar zarar hesabına göre bu ilaca başlamak zorunda kalmış
Bebek0707 AcemiHemsireanne Bebeğim 1 yaşında.Sıcak havadan ve nemden kaynaklı kızarıklıklar oluştu.Doktorumuz 2 gün ve günde 2 kez kullanmamızı önerdi.Verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkür ederim.Aslında iki farklı doktora gittik .Gittiğimiz diğer doktor da Bactroban krem verdi.Siz sanırım hemşiresiniz.Bu krem bebekler için daha iyi ise bunu mu kullanalım sizce
AcemiHemsireanne Bebek0707 rica ederim ne demek yardımcı olabilirsem ne mutlu evet hemşireyim . İki doktorundan verdiği ilaçlar birbirinden farklı ikincisi bir antibiyotik . İsilik tanımlıyorsunuz eğer doğru anladıysam sık sık duş aldırıp o bölgeleri nemli tutmazsanız hiç bişi kullanmadan geçicekfir . Yok geçmiyor baş edemiyorum deseniz fusicort olanı tavsiye ederim ama çok az miktarda
Bebek0707 AcemiHemsireanne Fotoğraf atacaktım ama atmayı bilmiyorum atamadım.Koltuk altında sırtında falan var.Terlediği yerlerde oluştu.Hem küçük sivilce gibi kızarıklıklar var hem de sinek ısırığı gibi büyük kızarıklıklar var.Evet isilik sanırım
Ates_mami Bebek0707 oğlum daha 1 aylık bile degildi. Uyuz olduk. Gittigimiz dermatolog yara olan kızarık kaşınan yerlere fucicort verdi. Çok çok az ve yedirerek sürmem gerektiğini söyledi. Çok faydasını gördük o kremin. 15 gün sonra kontrolde fucicort u bırak fucidin H devam et dedi. Fucidinin hiçbir faydasını görmedik. Uyuz geçmiyordu fucicort kaşıntıyı yaraları geçiriyor en azından gece rahat uyuyorduk. Sonra çocuk doktoru kontrolümüzde söyledim dermatolog bunu verdi kullandık faydasını gördük. Sonra fucidin h verdi ama faydası yok. Fucicort a devam etsem uzun süreli kullanımda zararı olur mu dedim. Fucicort da fucidin de içerik olarak aynı. Eger faydasını görüyorsan tabiki kullanmaya devam et. Merak etme bişey olmaz dedi. 5 ay boyunca hergün sürdüm fucicort.
Bebek0707 Ates_mami Çok geçmiş olsun.Baya da uzun süre kullanmışsınız.Yan etkileri oluşmamış şükür.Ben de reçetesine bakınca yan etkilerinden korkmuştum.Doktorumuz sadece 2 gün kullanmamızı söyledi
edaninannesii Bebek0707 bende kullanmıştım canım bir zararı yok 1 haftadan fazla kullanma demişti doktorum
Bebek0707 edaninannesii Bana da 2 gün kullanmamı söyledi.Sizin bebeğiniz kaç aylıktı ne için kullanmıştınız
Ates_mami Bebek0707 olası yan etki agrı kesici de de var. Tabiki olabildiğince az kullanmak gerekiyor. Dikkatli olmak gerekiyor. Bu tarz durumlarda doktorlar kar zarar yapıyor. Karı zararından daha fazlaysa kullanmak gerekiyor. Yoksa yenidogan bir bebege biliyorsunuz içerigi en temiz şampuanları seçiyoruz. Ama ben mecbur kaldım. Fucicort en basiti ne uyuz ilaçları ne kükürt sabunu bilmem ne birsürü şey sürdüm cildine. Epey de cildi kurudu egzamaya döndü. Mecbur kaldık uyuzun başka çaresi yoktu daha fazla zarar görüyordu.
Bebek0707 Birumutcuk Haklısınız ama işte insan yine de söz konusu bebekler olunca korkuyor.Biz de kullanalım bir sorun olmaz inşallah
Nehir06 Bizimki rahatsizlik degil ama oglum 2 aylikken sunnet oldugunda fucicort kremi bol bol sunnet yarasina surdurmustu doktor hemen duzelmisti bir yan etkisi olmadi👍