Mom4775 Merhaba. 2 yaş gelişiminde iki ayak zıplar yazıyor. Her çocuk tabi farklı ama yine de sormak istedim 2 yaş bebekleriniz zıplıyor mu?
Sarikuzumalp Mom4775 oğlum zıplıyor ama bu çocuktan çocuğa bence fark gösterebilir kilolu bi çocuksa özellikle zor olabilir ☺️
Guligul Mom4775 tesvik edersen ziplar canim kendiliginden aklina gelmeyebilir. Biraz sarkilarla oyunlarla seksekle fln gosterirsen cabucak ogrenir endiselenme. Keske kendi kendine oynasa da ziplamasi kalsa bosver 💆♀️
Esraa- Zıplamıyorsa teşvik edebilirsnz. Mesela bnm oğlumda 22 aylık. Zıplayamıyor. Kendi yatağımda (yaylı olduğu için) koltuk altından hafif destekliyorm. Zıplıyor. Bu aralar normal yürürkn zıpla diyorum. Yükselmeye çalışıp Bacaklarını kırıyor ama olacak gbi :)
Nyles2019 Benim oğlum 17 aylıkken zıpladı zıplamak önemli bir gelişim hareketi. Diyorlar ama çocuktan çocuğa değişir bence.Yatağın üzerinde zıplatın önce bacak kasları gelişir nasıl zıplayacağını öğrenir.Benim oğlum öyle öğrenmişti.
Mom4775 Guligul ağzına sağlık doğru dedin😬😬 Çılgınlar. Geri mi kaldı dedim ama ne bileyim destek gerekiyor demek.
Esraa- Mom4775 yani ya birinden görüp yapıyorlar yada öğretilir. Kaslarını bu şeklde çalıştrablrsnz zamnla kendisi yapar.
SeverusSnape Mom4775 evet zıplıyor. Öncelikle yatakta zıplamaya başladı, sert zeminde zıplamıyordu. Ben de oyuna çevirdim bunu. Kurbağa olup zıplıyorduk. Önce öne doğru, sonra arkaya doğru. Geri geri yürümeye de oyun oynayarak teşvik ettim. Ördek oluyorduk.🥶
Mom4775 SeverusSnape geri yürüyor onu kendi keşfetti o sebeple hepsini kendi keşfeder sanıyordum ama sanırım teşvik gerekiyor zıplama için🤷🏽♀️
Mom987 Mom4775 17 18 aylık falandı ama sadece zıplama haketini yapıyodu tabi ayaklari havaya kalmıyordu kuzenlerinden gördü o da yapmak istedi. 22 23 aylik olduğu zamanlar da ayaklarıni kaldırmayı başardı. Hatta sabahlar zıplama sporu bile yaparız 😆
Sakinee Mom4775 benimkisi büyük kalıyor sizinkinin yanında 27aylık ama 18 19 Aylıktan beri zıplıyor ilk Zamanlar sadece bacaklarını büküyordu öylece kalıyordu 😂 sonra deneye deneye birde bak tavşan böyle zıplar diye öğrettik şimdi maşallah zıp zıp oldu 🤪