Habibeilhan oğlum çişini tutmadı ama ilk zamanlar sürekli altına yaptı. Tuvalete gitmek istemiyordu ben bi şekilde oyalayıp götürünce de yok çişim diyip yapmıyordu. Tuvaletten kalkıp halıya yapıyordu sürekli. Çok zorladı bu durum bizi ama sonra alışıyorlar çişin kakanın tuvalete yapılması gerektiğine.
Size tavsiyem asla kızmayın. Zorlamayın. Bağırmayın. Kendinizi de yıpratmayın. Benim yaptığım hataları yapmamış olursunuz. Böylece süreç daha iyi gider.
Siz sinirlendikçe bebeğiniz bunu hissediyor ve bir tepki olarak ya tuvaletini tutuyor, ya altına yapıyor vs vs. Onun için de çok zor bir süreç bu tuvalet eğitimi. Onu anlamaya çalışın.
Bizim 2 hafta oldu. İlk başladığım zaman hiiiç inanmıyordum yanıma gelecek de tuvaletim var diyecek de güzelce tuvalete yapacak da. Ama 2 haftanın sonunda çok yol alıyormuş insan.
Gerçi hala kaçırıyor ara sıra. Oyuna dalınca vs. Ama ben artık çoook sakinim. Çünkü akışına bıraktım ama hem öğreniyor hem de sakin kalınca daha huzurlu oluyor süreç.
Kolaylıklar dilerim. İllaki öğrenecek annesi. Ama 1 ay ama 3 ay hiiiç önemli değil. Yeter ki psikolojik olarak yıpratmayın onu. Ve kendinizi.