Saniss Emneft 27 mayısta yaptım doğumumu. 1 Haziran’da başvurduk şimdi ödeme aşamasında diyor gidip almadım ama yatmış oluyor sanırım. Çünkü önce başvuru aşamasında diyordu
Serra1 Saniss evet yatmış demek oluyor benimde ödeme aşamasında diyordu sormak için gittim PTT’ye direk verdiler
Asminmuko Saniss nereden başvurdunuz acaba e devletten başvuru yapamadım kızım ocakta doğdu alamadım para
Emneft Saniss ne kadar yattı görünüyo acaba kacıncı cocugunuz? Benkmkıde odeme aşamasında diyo gidip bakıcam bugun İnşaAllah
Birmelekanneesi Bende daha henüz başvurmadım bi denk gelip gidemedik 1 ay 13 günlük onun süresi falan oluyomu acaba yani bebek doğduktan şu kadar süre sonra verilmiyo falan derler mi yani
Blkz-0107 Birmelekanneesi baba belgeyle sgkya başvurcak o 200 üstü civarı bişiy qlcak sizde pttden alcaksınız ama başvuru yapıloyumu bilmşyom 6 ay oldu hatırlamıyom eşim halletmişti ben almıştım sadece.yada e devlete girin doğum yardım bakın
Blkz-0107 Birmelekanneesi süt parasını baba sgkya başvuruyo o alıyo anne başvuru yapmıyo herhalde ben yaptığımı hatırlamıyorum ama e devletten bakım doğum yardımı diye
Serra1 Birmelekanneesi 300 TL. Evet öyle bişey de varmış ona başvuramadım onun için doğum belgesi ile SGK’ya gitmek gerekiyormuş diye biliyorum.
Saniss Asminmuko eşim oturduğumuz bölgedeki aile ve sosyal politikalar bakanlığına gitti hastaneden kağıt veriyorlar nereye basvuracağımıza dair orda öyle yazıyordu
Kaprekar Saniss doğum parasını kimler nasıl alabiliyor acaba ben özel hastanede doğum yaptım para talebinde bulunmamam için imza attırdılar bana
Emneft Kaprekar nasıl imza attırdıkar ya bı devletın her dogum yapana verdıgı bı para sskya basvuruypsunuz dogum belgesıyle beraber sonra süreç baslıyo işte bi süre sonra yatıyo 1. Cocuga 300 ikinci cocuga 400 böyle devam ediyo
Saniss Kaprekar 2015ten sonra doğum yapan her anne alabilir diye biliyorum o hastaneye karşı talep etmeyeceğim imzası olabilir mi ki
Emneft Blkz-0107 internetten biraz arastırdım da hazıran itibarıyle tek seferlık 600 tl yardım olucaktır dıyo belki odur dıye dusundum şimdi aradım müşteri hizmetlerini herhangı bı ucret yatmamıstır dedı ödeme asamasında yazıyo e devlette de
Esilahanm1 Emneft e devlete ptt kurum ödemeleri yazıp oradan takip edebilirsiniz ödeme aşamasında yazsa bile yatmamis olabiliyor yada alsan bile ideme aşamasında yazabiliyor dogum icin yada baska birşey için yattiysa orda görünüyor