Arya21_ 3 hafta önce doğum yaptım 2 hafta normaldi ama suan hiç gelmiyor bebeğim doymuyor aglıyor mecburen mama veriyorum bu seferde iyice memeden soğudu napıcammm yardımcı olur musunuz tecrübelerinizden
Deryaasya Arya21_ canım eğer çok yorgun uykusuzsan olabilir. Önce dinlen stres yapma. Geceleri süt artıyor gündüz gibi olmaz. Gece bol bol emzir emdikçe süt gelir zaten. Bebeğin emmezse sütün çabuk inmez. Şuan sütün tabiki var sadece bebek emmezse çabuk inmez sütün. Bol bol emzir. Her emmedem sonra beş dkka bile olsa göğsünü sağ. Süt gelip gelmemsi önemli değil uyarı için. Ben ilk zamanlar hastane yüzünden hep mama vermek zorunda kalmıştım ve gazlı bi bebekti hep aç sanıyordum. Sonra baktım hep önlerim akıyor e dedim süt var emzirdikçe arttı. Özellikle birşey yemedim su içtim bol bol. Ve sütün kaliteli olması için 4 ay bir hap kullandım. Zaten önemli olan doyuruculuğu protein ağırlıklı beslen öğün atlama. Sütün kaliteli olursa bebek az sütle doyar zaten.
Arya21_ Bade28 hayır göğsüm bomboş yumuşacık oldu ilk zaman sert oluyordu süt varken şimdi yok napıcagımı bilmiyorum 😞
Kelebegimmmm Arya21_ arkadasım meme yumuşar terbiye olur süt aynı sert olması dmek suyu fazla demk emzirin sadece mamaverdikçe süt gider meme reddi olur zaten
Melegin-annesi16 Stres falan yaptınız mı . bol su için sıvı tükendin bolca yeşillikler yiyin mercimek bulgur pilavı soğan helva rezene çayı bunlar süt yapıyor
loranba Arya21_ sütünüzün olmadığını nasıl anladınız? bir öğün emzirmeden on beş dk yarım saat önce sağım yapıp sütünüzü ölçün. göğsünüzün yumuşaklığı ya da sertliği süt varlığını bildirmez. kanallar genişleyince sertlik eskisi gibi olmayabilir. bebeğinizin çişli bezini kakalı bezini takip edin. hemen stres yapıp mamaya başlamayın. hele ki ilk etapta biberon olmasın. mama verseniz bile kaşık biberon veya şırınga ile deneyin yoksa hepten bırakır göğsü bebek. fırsat buldukça dinlenin uyku ve su süt yapar gerisine kulağınızı tıkayın. ve bebeğinize dokunun sevin açığa çıkan hormon süt akışını hızlandıracaktır.
loranba Arya21_ ve her ağlamayı açlığa yormayın 15. günden sonra gaz sanıcısı başlar yenidoğanlarda. emzirme aralarınızı biraz uzatın en az 2 saat. sindirilmiş süt ile taze süt sık sık karşılaşınca da gaz ortaya çıkar. gaz sanıcısı olan bebekte de emme refleksi artar. karıştırılır böylece açlıkla.
Alparslaninannesii Arya21_ canım yeni doğmuş daha sürekli emmek ister seni daha da yakın hissetmek için bol bol bulgur pilavı ye maydonaz ye yeşillik bulgur ama direk süt yapıyor karpuzda yapıyor bide her gün 2-3 litre su iç bide bebeğini sürekli sev emzir emdikçe süt gelir ve çoğalır benimde 40 gün oldu doğum yapalı resmen maydonaz ve bulgur pilavı ile yaşıyorum
Arya21_ Hepinize cok tesekkür ederim hem bilgi hem moral verdiniz şuan hersey yolunda çok şükür sanırım yorgunluktan ve uykusuzluktan olmuş 🙄 çok korkmustum evham yaptım
Veyselaras Arya21_ Canım oğlum iki buçuk aylık hala arada sütlerim azalır annem olumsuz düşünme gezmeye gitmiştir geri gelir i der bende kendime öyle söylüyorum artık bazen hemen iner bazende dolu dolu olması iki günü bulur sütüm yok diyip stres yaptıkça daha da azalıyor rabbim bebegimizin rızkını arttırsın insallah