Kızım doğduğunda kalçasında beyaz bir leke vardı. Kilo aldıkça genişledi biraz leke ve 3 4 aylıklen 3 yerinde daha beyaz lekeler farkettim. Bunların hepsi bacak kısmında birisi poposunda. Çocuk doktoru 10 taneden fazla değilse önemli değil dedi fakat bir tane daha farkedince artık cildiyeye gittik. Karanlık odada bir ışıkla baktı ve bize vitiligoya benzediğini söyledi ve kortizonlu kremler verdi güneşe çıkarma dedi. Benziyor diyince şüpheye düştüm bir yandan da aşırı üzgündüm. Kortizonlu kremleri hemen kullanmak istemedim. Bir profesör bulduk cildiyeci ona götürdük. O da ışıkla baktı lekeler beyaz ama mat ,çok bembeyaz değil pigment eksikliği dedi. İçimin rahatladığını belirtmek için, başka bir doktora gittik vitiligo dedi iyi ki kullanmamışız kortizonlu kremleri dedim. Sonra adam başladı birşey olmaz kullanın bir ay ,sonra keşke kullansaydım demezsiniz dedi. Ben de dedim doktor bey vitiligo değilse niye kullanayım ? Siz yine de bir kullanın dedi. Hal böyle olunca ben nasıl güveneyim adama şaştım kaldım. Yok mu bunun kesin tanısı ya arkadaşlar bence böyle bence şöyle diyorlar. Durduk yere de kortizonlu krem kullanmak istemiyorum. Ama sonra da ya vitiligoysa yayılırsa pişman olurum diye korkuyorum.