Patilimom Merhaba bebeğim 3 ay 20 günlük 20 gün önce kakada mukus az kilo alma (550 gr) gürültülü kka vs gibi sebeplerle süt alerjisi ve dana eti alerjisi diyetine girdik. 20 gündür asla bunları yemedim ama bu süreçte arada mukus olmaya devam etti( kilo alımı artmış 20 günde 500gr olmuş). Dün de kakada kan ve mukus vardı doktorına götürdüm tahlil istedi kakadan ama sadece lökosit ve eritrosit varmı diye bakılmış. Ve mikrop şüphesiyle antibiotiğe başlattı dikkatinizi çekerim şüphe. Alerjiden kaynaklı da kakada lökosit çıkabiliyor diye biliyorum. Ben bu süreçte yumurta tavuk yemeye devam ettim onları yasaklamamıştık ama onlar kana sebep olurmu yoksa sadece deride kızarıklık vs mi olur?? Ayrıca detaylı şekilde amipmi dizanterimi mikropmu vs diye bakılması gerekmezmiydi? Siz kan görünce ne gibi testler yapıldı?? İçime sinmedi bir türlü..
Patilimom Patilimom bir yaşayan yokmu? Forumda birsürü konu var bununla ilgili ama sorularımın cevabı yok 😕
2205 Patilimom alerjisi olan bir bebeğe sahibim süt ürünleri dana eti tavuk eti domates havuç bal kabağı balık susam soya hayvan tüyleri Mısır yani çoklu gıda alerjisi olabilir
Linakusss Patilimom dediğiniz şikayetlerle kızımda amipli dizanteri çıktı. Şurup damla kullandık geçti
Arenilay- Patilimom deneme yanılma ile bulabilirsin kuzum bi gün yumurtayı kes tavuğa devam et sonra tavuğu kes yumurta devam baktın aynı ikisinide kesersin kuzu 2 şer günde belli eder tepkimesi ama doktorlada bi görüş detaylı durumu aklıma geleni sor ve doktorun sana test önermesini bekleme öbür testlernide yaptırmak istiyorum de yaparlar zaten aklında kalmasın
Patilimom 2205 of of çok fazla. Peki hiç kanlı kaka gördünüzmü? Süt ürünleri dışındaki diğer alerjenler kanlı kala yaparmı acaba
Patilimom Linakusss peki amipli dizanteri olduğu nasıl anlaşıldı yani detaylı bir test mi yapıldı? Yoksa sadece bizim doktorumuz gibi lökositle eritrosite mi bakıldı
Patilimom Arenilay- bende hep o yolla ilerlemeye çalışıyodum ki kakada kan çıktı birden. Doktorumuza da güveniyodum ama ne biliyim ne olduğunu kesin belirlememesi canımı sıktı. Yarın alerji doktoruna randevu aldım belki o detaylı test yapar yani isticem dediğiniz gibi
Linakusss Patilimom Onu bilmiyorum aşırı mukus ve az kan vardı. 120 lira ödedik tahlil için. Şunu istiyorum vs söylemedi bize
2205 Patilimom hep kanlı kakaydı ben 37 günüm sonunda emzirmeyi bırakıp özel alerji mamasıyla devam ettim çünkü çok halsizdim ve zaten zor emiyordu. Daha güzel kilo aldı ve daha mutlu büyüyor çünkü anne sağlıklı ve mutlu
Patilimom 2205 çok iyi yapmışsınız. Benimki memeye fazla düşkün ama bakalım. Hiç kaka tahlili yapıldımı size? Lökosit çıktımı
Ayya 2205 merhaba, kanli kaka derken, ne kadar oluyo acaba miktari? Benim de oglum 4 bucuk aylik, bugun ikinci defa kucuk kan parcacigi gordum, ama bulgur tanesinden biraz daha kucuktur. Alerjisi mi var acaba diye aklima takildi:/
Toprak2509 Patilimom olmasa da olur şimdi. Ne yazikki antibiyotik kullanımı da alerji yapabiliyor muş. Bnm kızımda küvezde yattı antibiyotik veriyorlar küvezde kalanlara hangi gerekçe ile veriyorlar onu bilmiyorum
Patilimom Toprak2509 katılıyorum kesin ne olduğunu bulmadan minicik bebeğime iki ilaç veriyorum kafama göre vermemezlik yapmaya da korkuyorum ya mikropsa diye. Bu şüphede olmak bile saçma geliyo
bbosphorussss Patilimom ben salgın var bir virüs var diye biliyorum.aynisi kuzenime oldu kaç haftadır iyileşmedi çocuk.mukuslu kanlı kaka.oncesinde hiç yoktu.baska doktora gitseniz.virus bakteri vs ne varsa baksalar .
Patilimom bbosphorussss evet yarın farklı bir doktora da götürücem dediğiniz gibi hangisi var bilinmesi lazım heralde dün yarım gün çalıştıkları için bide panikten ne yapacağımı şaşırdım kurcalayamadım durumu 🤦🏻♀️
Patilimom 2205 evet alerjide de enfeksiyon çıkabiliyomuş üstelik. Yarın alerji doktoruna randevu aldım umarım o bir sonuca bağlar
Patilimom Ayya merhaba konuyu ben açmıştım. Bizim alerjimiz olduğu kesinleşti amip dizanteri vs vs hiçbiri değilmiş. 9 aylık olduk alerji diyeti açmaya çalışıyoruz. Dediğiniz gibi hep nokta nokta kan oldu ben süt ürünleri ve susam fıstık vs tükettiğim zaman. Yani öyle bezde çok kan olması gerekmiyor.