Yeniann3 Merhaba herkese iyi günler. Aranızda belki bilen vardır diye sormak istiyorum. Yaklaşık 1 aydır katıncalidemin sürekli tansiyonu çıkıyor. Zaten tansiyon hastasıydı ama arada çıksa da hemen düzeliyordu ama şimdi 1 aydır çok kötü durumda. Acilden kaç defa götürdük saymadım bile hep dil altı verip gönderiyolar. Dil altını yazıp vermiyolar. Devlette dahiliyeden randevu da alınmıyor çok geç beklemeyelim diyoruz. Özelde bakıldı yine aynı şey. Eksra tansiyon ilacı verdi onu kullandı daha kötü oldu kustu falan. Bu tarz birşeye şahit oldunuz mu? Ne yapmamız gerekiyor bilmiyoruz ya. Haline çok üzülüyorum çok bitkin. Yoğurttan başka hiçbir şey yemiyor. Akşama kadar dud yemiş bülbül gibi duruyor.
Pares Yeniann3 aşırı tansiyon çıkmasını kalbe bağlıyorlar kalbine bakıttınız mı acaba hiç benim anne annem öyleydi aynı anlattığınız gibi doktor tansiyon demek kalp demek dedi dediği gibi kalpte sıkıntı çıktı kalbine mutlaka baktırın anju falan gerekiyor olabilir geçmiş olsun
Candy1907 Yeniann3 çok geçmiş olsun. İlaç konusunda bilgim yok, inşallah bilgisi olan biri yazar. Kayınvalideniz suyu çok içer mi? Bildiğim kadarıyla vücutta su eksikligi de yükselmesine sebep oluyor. Malum havalar da sıcak, vücudun daha fazla suya ihtiyacı var
elif2610 Yeniann3 çok geçmiş olsun öncelikle tansiyonun neden çıktığı bulunması gerek yediği bir şey mi etkiliyor yoksa bir şeye canı sıkılıyor ondan mı çıkıyor ya da altta tetikleyen başka bir rahatsızlığı mı var önemli nokta o bir kardiyoloji doktoruna götürebilirseniz EKG-kalp ultrasonu falan bakarlar düzenli olarak nar tüketirse tansiyona ciddi manada faydası oluyor Rabbim acil şifalar versin inşallah.
seydaac Yeniann3 bir de kardiyoloji doktoru görsün, holter takıp bakıyorlar. Kalbe bağlı da olabilir bu kadar yükselmesi.
Bahser61 Pares Benim de aklıma direkt kalp geldi. Eşimin anneannesi aynı şekildeydi. Şekeri de çok yükseliyordu düşmüyordu onun. Şu an kalple ilgili takipleri var
Yeniann3 Candy1907 çok içiriyoruz ama yemek yemiyor korkusundan. Tansiyonunu ölçmekten kolları kırmızı çizikler oldu resmen
Yeniann3 elif2610 çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Bu nasıl iş anlamıyoruz ya randevu yok çok geç zamanlar. Acildeki doktora bizi yönlendir diyoruz inan hiç umursamıyorlar
masalkusum Benım babamdada vardı tansıyon 20 lerı goruyordu her gece acıldeydık gıdıyorduk dıl atı verıp gonderıyorlardı ertesı akşam yine aynı kalbede mutlaka baktırın onda bırsey olmadıgından emın olun ilk exforce dıye bır tansıyon hapı basladık bız ondan sonra duzeldı kactane doktor geZdık devlette en son özelde bir doktor buna başladı aynı ilacı annemde içiyor çok sukur hiç sorunumuz kalmadı ama ilaçlara ilk baslayınca tansıyonun oturması zaman alıyormuş hemen bir iki güne düzene girmez yani birde bol su içirin
Yeniann3 masalkusum anladım kuzum çok sağol Allah rrazı olsun. Bi kalp bölümüne bakayım inşallah bulurum randevu
Ultraslan40 Kardiyolojiye götürün, benim de tansiyon problemim vardı hamilelikten dolayı, kalbime zarar verdi ve hem holter takıldı hem 24 saat tansiyon aleti takıldı. Ciddi bir durum olabilir hemen kalbe götürün bence, geçmiş olsun.
Yeniann3 Ultraslan40 anladım çok sağol. Hamilelikte benimde tansiyon problemim vardı düşüyordu hep. Şu anda hep düşüyor. 8 e 5 falan. Seninde mi öyleydi
Ultraslan40 Yeniann3 düşük olması çok normal hamilelikte düşük olması beklenilir zaten, benim yüksekti, en yüksek 14/9 olmasına rağmen benimki 17/18’lerdeydi o da kalbi etkiledi. Aynı zaman da böbreklerime de vurdu 2 senedir nefroloji doktoruna gözüküyorum i.
Coyness2020 Yeniann3 kalp ve böbrek doktoruna nefroloji ye götürün annenizi. Annem yüksek tansiyon hastası ve böbrekleri bitik durumda diyalize giriyor şuan çünkü tansiyon böbrekleri bitiriyormus bilmiyorduk biz. Siz ihmal etmeyin. Ayrıca asi olduysa onun etkiside olur. İyi bir doktora gidin ki sürekli takipte kalsın ilaclari düzenlendi tansiyon bir anda beyine pıhtı da atar Allah korusun
eylulmin Yeniann3 kalp doktoruna muhakkak götürün. Beslenmesi de önemli. Unlu, karbonhidratlı şeylerden uzak dursun. Pilav, ekmek, makarna türevi şeyleri hayatından çıkarmalı. Çok geçmiş olsun
Ssedaa Yeniann3 benim anneme nöroloji doktoru veriyor tansiyon ilacını. Kalp doktoru ilaç vermişti bayağı kötü oldu onda nöroloji doktoru benim dışımda verdikleri ilacı kullanma dedi annemde hipertansiyon hastası. Normalde ilaç kullanıyor muydu eğer kullanıyorsa dozu artık yetersiz geliyo olabilir annemde bi kaç kere devamlı yükselince doktor dolarını değiştirdi. Geçmiş olsun
Coyness2020 Yeniann3 başka söze gerek yok ztn hiçbir doktor da aşıya bağlamaz bunu 👍 siz en iyisi aşı sonrası nasıl toksin atılır onu araştırın . Instagram’da saglikcibiranne bunu paylaşıyor tavsiye eederim.