Annekizz olmadım daha. Ama olmayı düşünüyorum. Sütten bebege antikor geçtigi için. Ama dün birkaç yerde sütten geçmediğini kandan geçtigini okudum. Aslında aşıya güveniyorum. Sadece çok yeni oldugu için yan etkilerin yeteri kadar ne yapacağını bilmedikleri için korkuyorum biraz. Reaksiyonun ne şekilde vucuttan çıkacağını bilemezsin. Kalbin de durabilir kolun da agrıyabilir. 2 yakın arkadaşım oldu. Biri biontec. O aşıya gittigi gün önündeki kadın aşıdan sonra bayılmış. Korkmuş ama ssklı çalışan eger aşı yaptırmazsa işyeri tazminatsız çıkarabildigi için yaptırmış.bişey olmamış. Hatta aşıdan hemen sonra bana geldi. Digeri de dün oldu. Sinovac oldu. Hemşireye sormuş hangisi diye ben sinovac oldum biontec asla olmam. Çünkü sinovac geleneksel yöntemlerle hazırlanan aşı. Biontec yeni teknik ben güvenmem demiş. Ve biontec için form imzalatıyorlarmış. Sinovac için imzalatmamışlar. Birde bir prof tv de penisilin alerjisi olanlar aşı olmasın dedi. Benim alerjim var diyemem test yapılmadı ama 2 defa amoksisilin aldım. İkisinde de reaksiyon gördüm. Amoksisilin de yarı yarıya penisilin. Onu detaylı bir doktorla konuşup ona göre olacagım. Şuan beklemedeyim ama yaptırmayı düşünüyorum.