bbusra134 ne kusuru hiç önemli değil 😊 beno kadar uzun süre kullanmadım açıkçası o yüzden alışkanlık yapar mı bilemiyorm. Ben size serüvenimizi anlatayım. Benim göğüs ucum çok yok memeyi tutmadı kızım ilk başlar şırıngayla denedik vs sarılık arttı fototerapi aldık derken kızım biberona alıştı. Sonrasında biberonu unutturmam gerekiyordu ama mama takviyesi de yapmam lazımdı o sebeple ilk önce memeyi bırakıp silikon uca geçtim silikon uçtan normal sütümü içiyordu mama takviyesi vereceğim zaman sondayı silikon ucun içinden veriyordum. Sonra 2.5 aylıkken aetık silikon ucu bırakmaya karar verdim biraz zorlandık ama sonra memeye döndü. Benim kızım da meme yumuşayınca göğsü bırakıyor o yüzden de söyle bir çare buldum göğsüm doluyken ilk memeyi veriyordum sert göğüs ucunu emiyor sonra orası yumuşayınca diğer göğse geçiyoruz. Bu şekilde tam doymadıgnı düşündüğüm için sık besliyorum. Eger göğüs ucu yumuşuyor diye bırakıyorsa göğüs doluyken emzirin sağmayı sonraya bırakın. kısacası ben biberondan silikona silikondan memeye döndüm. Başka sorunuz varsa yardımxı olayım