Cnmkzm yenidoğan bebeklerin doyma güdüsü yoktur. Ve daha yeni dünyaya alışma sürecinde oldukları için anneye en yakın mesafede olmak isterler, bu da sürekli emme istemek olarak kendini gösterir. Bebeğinin sürekli meme istemesi de bu yüzden, seni istiyor annesi, senin kokuna , kollarına ihtiyacı var. Önce bunu bilincinde olmak ve o gözle bakmak seni biraz daha rahatlatacak ve iyi hissettirecek. 😊 e tamam ozaman emsin , sürekli de memede dursun dediğimiz anda da şöyle bir sorun çıkıyor. Onun daha gelişmemiş olan minicik metabolizması kendi gazını çıkaramadığı için rahatsızlanıyor. Sürekli emdiği için sürekli gazı oluyor. Gaz bir kısır döngüdür, emer gazı olur, acıkır emer yine gazı olur. Hal böyleyken memeden ayrılmayan bebeğin gazı da bitmez. Gazlı bebek ise huzursuz, ağlayan , mutsuz bebektir..Memede olmaya bir sınır koyun. Sarılık sıkıntınız yoksa 1.5 saate bir, ya da çok huzursuzsa saat başı emzirin. 1.5 saat ideali. 15 dakika her iki göğüs olmak üzere yarım saat emzirin, sonra gazını çıkarıp yatırın, ya da kucağınızda tutun. Sizin kokunuzu alsın. Eğer bunu yaparsanız bebeğiniz rahatlayacaktır. Tabi çevre faktörlerini unutmamak lazım. Hiç susmayan büyükler, akıl verenler bitmiyor ve ne yazıkki lohusalık öyle bir dert ki herkesin söylediği batıyor. Kimseyi duymayın, tek başınıza başarabileceğinize inanın, siz annesiniz ve yaradılışınız buna uygun. Gerekirse herkesi gönderin. Yeterince suyu mutlaka tüketin. Günde 4 litre su içiyorsanız sütünüzün kesilmesi söz konusu bile değil. Sakın sütüm yetmiyor mu diye endişeye kapılmayın. Asıl bu endişelerdir sütünüzün azalmasına sebep olan...Rezene çayı , kimyon çayı için ben çok faydasını görmüştüm. Ve en önemlisi bunun bir süreç olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Çok daha beterlerini yaşayacaksınız ama inanın onlar da geçecek... sen annesin, herşeyin üstesinden kolaylıkla gelebilirsin, yaratan seni böyle yarattı... 😊