Mom263 1 yas bebek normal tsh degeri kac bilen annemiz var mi acaba? İnternette saglikli bilgi edinemedim
Mom263 Mom263 kizlar en azindan kendi sonuclariniza gore. Su deger cikmisti normal demisti desenizde yeter
Ysmnnzr Mom263 5,5 altı istiyorlar ama bazı doktorlar 6ya kadar normal sayılıyor diyorlar bebeğinizin değeri kaç çıktı acaba
Ysmnnzr Mom263 daha bu pazartesi tahlil yaptırdım bebeğim 8 aylık tsh 5,5 çıktı aslında yüksek ama doktor korkulacak bir şey olmadığını 6 ya kadar normal sayılacağını söyledi yine de içim rahat değil haftaya endokrine götüreceğim
Mom263 Ysmnnzr 5 e yakin cikmis. Internette 1-2 diye yazmislar 1 yas sonrasina kotu hissettim. 9 aylikken 3.45 gibi bisiydi. Bu kadar yukselmesi yada bu degerde olmasi normal mi anlamadim.
Mom263 Ysmnnzr 9. Ayda 4 e yakindi bisi dememisti. Simdi 5 e yakin buyudukce yukseliyor mi dusuyor mu normali ne bilmiyorum.
Ysmnnzr Mom263 benim yeğenim 2 yaşında tsh değeri 3.5 larda hep hiçbir doktor sorun etmedi bence no Mom263 ya benim bebeğimin de 3.6 çıkmıştı 3 aylıkken kimdi 8 aylık 5.5 çıktı ben de biraz panikledim ama bende gebelikte tiroid çıktı ilaç kullandım emzirirken içmedim belki o yüzden yükeslmiştir bilmiyorum
Zhnce Mom263 6 aylikken yaptirdigimda referans aralığı 0.77 ile 5.85 yaziyor Yani tsh bu değerler arasındaysa bi problem yok demek Mesela ilk doğduğunda referans aralığı 0.34 ile 5.6 mis Büyümeye başladıkça demekki referans aralığı da değişiyor sanirim
Mom263 4 uzeri takip edilmeli diye yazilar gordum. Emin olamadim internette herseye guvenilmiyor. Bizim 5 olmus nerdeyse.
Mom263 Ysmnnzr bende de dogum sonrasi tiroid cikti. Yas ilerledikce degisiyormus ama bilmiyorum. Laboratuvara gore deger araligi degisiyormus. Bazi lablarda yetiskin deger araligini yaziyormus. O yuzden o aralik bisi ifade etmiyor. Neyin ne oldugu belli degil. Bende cok telas yaptim doktora goturucem
Ysmnnzr Zhnce nerde yaptırdınız tahlillerinizi acaba ? Ben Ankara’da Sami ulus çocuk hastanesinde yaptırıyorum bırdaki laboratuvar değeri 6 ya kadar normal kabul ediyor
Mom263 Zhnce bizim alti aylikta en yuksek deger araligi 8.35 yaziyor mesela. Hic anlamadim ya. Tesekkurler baktiginiz için
Zhnce Ysmnnzr ben üniversite hastanesinde yaptırıyorum elazigda ama hiç oglumun tahlilleri de 6 ya kadar sınır görmedim Demekki cokta yüksek olmadigi surece önemli değil
Zhnce Ysmnnzr galiba öyle bende tiroit hastasıyım benim.maks yüksek olan değer 3.7 mesela Yaş ile de alakalı diye dusunuyorum
Ysmnnzr Mom263 yetişkinlerin değerinde sınır 4 galiba bebeklerde daha yüksek sınır emziriyorsan eğer senden de etkilenmiş olabilir doktor bana öyle söyledi ama bazı doktorlarda emzirme döneminde senin tsh değerin bebeği etkilemez diyorlar bilemiyorum ya söylediğiniz gibi karışık biraz.. ama evham yapmayın bebeğiniz değeri çok yüksek değil korkmayın