Cnnsmy Kızımda devamlı süregelen kabızlık ve gaz olduğu için doktor süt alerjisi olabilir diyerek diyete başlattı kan testinde çıkmadı ama bazen çıkmayabilirmiş diye denicez bu ay ama ben emin değilim başka bir şeyede alerjisi olabilir mi diye şüphem var çok katı kaka yapıyor ağlıyor bağırıyor kaka yaparken siz nasıl anladınız bu süt alerjisi belirtisi olabilir mi?
ikitostikannesi Cnnsmy benim oğlumda süt alerjisi oldu ilk isilik gıbı egzamaya dondu herseyı yaptım artık dayanamadım gıttım kanda hemen cıktı sut olan hersey yasak hayvansal urunlerde dıyet yaotgımdan berı kakası normale dondu normalde haftada bır kere yapardı ama arkadasımın kıznında domatese alerjısı cıkmıstı
06082020 Cnnsmy bebeğimin süt yumurta tavuğa karşı alerjisi var doktorumuz hiç bi şekilde bunları tüketmiceksin dedi 5 aylıkken deri testi yapıldı
Bebek-annesi Cnnsmy gazlı bir bebeğim var ama fışkırarak kusma popo etrafında kızarıklık ve yüzünde hafif döküntüler ve mukuslu kaka ile doktora gittik. Yedikten 2-3 saat geçmesine rağmen fışkırarak kustuğu için süt alerjisi dedi bebeklerde kanda ve kaka tahliline bakılıyor ama çıkmıyormuş çoğunda. Ben süt ürünleri tüketmiyorum 2 aydır kusuyor ama azaldı. İlaçladı kullanmak istemedim çünkü kilo alımını etkilemedi. Şuan 4 aylık hala tüketmiyorum ara ara tükettiğim oluyor ama çok az.
Cherryblossom Cnnsmy süt alerjisi ise en az 20 gun diytle anlasılıyor rahatlama olup olmadigi. Diger gidalari da deneme yoluyla anlarsınız. Süt alerjisinde dana eti yumurta da capraz olabiliyor hepsini kesmek lazim
Cnnsmy ikitostikannesi hayvansal ürünleri nedem kestiniz o da mı sütle alakalı bir de domatesi nasıl anladılar acaba ben rmin olamıyorum süt mü çünkü bir kere denedim Pek bir fark olmadı sanki
ikitostikannesi Cnnsmy hayvansal olan et kırmızı et yaglar sekerler hepsı yasak bende herseyı hayatımdan cıkardım sdce gecen memlekete gekdım dıye domates ıstedı canım yedım ertesı gun baktın kolları kabarmıs onu zten yemıyordun yemıyorum artık takıp edıyorum sureklı deterjanı sampuanı herseyını degıstırdım sanırım arkadasınınkıde kan alınarak yapılmıs ıkı gune cıkıyor bızımkı okdr kotu oldukı yanık gbıydı artık dermotolojıye gttım egzama dedım gecmedı sonra doktor arastırdım allah razı olsun ondan onun sayesınde yavrum duzeldı
Cnnsmy ikitostikannesi Pamircik benim kızımda deride herhangi bir belirti yok ama öyle katı kaka yapıyor ki diyorum içinde hiç mi su yok bu ne bazen kakası un gibi dökülüyor dokununca öyle kuru halbuki cıvık besliyorum kabız diye birde bitmeyen gazımız var 7 ay olacak hala çok çoğu gece ilk aylar gibi gazdan uyuyamıyorz doktorda artık alerjiden şüpheli
Pamircik Benim oğlumda döküntü, ishal, gürültülü kaka, mukus ve kakada kan vardı. Sadece süt ürünleri değil, dana eti de tüketmiyordum. Yumurta alerjisi olduğu için yumurta, tavuk eti, hindi eti de yasaktı.
ikitostikannesi Cnnsmy evet alerjısı olan bebek cok gazlı huzursuz olurmus uykuya dırenırmıs sen bı kan tahlılı yaptır yavrucakta rahat etsın
06082020 Cnnsmy evet ateşi vardi bi 2 gün sürmüştü sonra döküntü kızarıklık oldu doktorumuz alaeji doktoruna gönderdi deri testi yapıldı kaka testi yapildi önce yumurta alarjisi var yumurtayı kes dedi snra tavuk süt alarjisi var dedi
Cnnsmy Bebek-annesi bizde sadece kabızlık ve gaz var ama süt diyetine başladım bende daha çok yeni ama
06082020 Yaseminahmet atakent özel Acıbadem hastanesinde yaptı alarji doktorumuz kollarına 20 tane damla damlatti küçük iğne gbi bisey batırdı o damlalar da bakliyat ve diğer yiyeceklerin olduğu damlaymis o şekilde buldu neye karşı alarjisi olduğunu
Pamircik Küçük bebeklerde testte çıkmayabiliyor alerji. En iyi yöntem eliminasyon diyeti. Emziriyorsanız her yediğinizi yazın bir kenara neyin dokunduğunu anlarsınız. Doktorunuz bir şeyi yemeyin diyorsa yemeyin, azıcık miktarlar bile bağırsaklarına zarar veriyor ve diyeti başa sarmış oluyorsunuz. Benim oğluma ilk test 11 aylıkken yapıldı ve alerjisi yok diye çıktı ama şikayetlerimiz devam ediyordu. 13 aylıkken çok kapsamlı deri testi yapıldı ve hiçbir şeye alerjisi çıkmadı. Şimdi yumurta deniyoruz ve çok pişiği oldu. Doktoruna danışıp keseceğim muhtemelen. Alerji şakaya gelmez kendi başınıza iş yapmayın. Çoklu besin alerjisine, alerjik astıma dönüşme riski var.
Bebibebi Cnnsmy poposunda çatlak vardır belki hemen neden alerjiye yormuş doktor bnm kızımda vardı süt alerjisi aşırı kusma mukuslu kaka gaz sorunu huzursuzluk vardı poposunda da çatlak vardı
Bebek-annesi Cnnsmy kusmaları takip edin en iyi kusmadan anlaşılıyormuş.. umarım yoktur zorlu süreç oluyor reflü..
Cnnsmy ikitostikannesi yumurtayıda denemeyi düşünüyorum ama süt yoğurt mu o mu anlayamam diye korkuyorum