PrensAnnesi1661 Kızlar eşimin sigortası yok hiç bir sosyal güvencemiz de yok doğum parasından yararlanan varmı böyle olup bir de nasıl başvuru yapılıyor
Beyzaaaa PrensAnnesi1661 canım eşinin sigortasiyla alakası yok analık parası alabilirsin herkese veriyorlar 200 TL ilk çocuk aldık biz bide süt parası var birde 8 bin TL veriliyor oda senin 3 ay sigortan yatmış olmalı
leynanin_pembemantosuu PrensAnnesi1661 1 yıl içinde alabilirsiniz ya siz yada eşiniz gidicek kendi kimliği ve bebeğinizin kimliğiyle ilçe aile hizmetlerine başvuruda bulucak yatması yaklaşık 2 ay sürücektir pttye kim başvurduysa adına yatıcak sadece doğum parası alabilirsiniz.Emzirme parası için annenin veya babanın sigortalı olması lazım
EslemDilan PrensAnnesi1661 kendinizin, yoksa eşinizin sigortalı olması gerek alabilmeniz için. Biz yengem için başvuruya gittiğimiz zaman abimin sigorta günlerinden eksiklik olduğu için alamamıştı.
tosbilitostos PrensAnnesi1661 canım 300 tl yatmış bize pttde alacagım kimlik çıkarırken bi işlem yapıyorsun eşim öyle yapmış
EslemDilan Beyzaaaa 8 bin TL için 1 sene içerisinde 90 gün geriye dönük sigortanın yatmış olması gerekiyor yani son 3 ay yatırılmış olması kabul edilmiyor geriye dönük 1 sene baz alınıyor
Ceyli Kimimkiben Nasıl aldınız ben çalışmıyorum eşimde başvuru yapmadı hiçbir yere bebeğim 7 aylık oldu alabilir miyim acaba?
adaylinnn35 Kimimkiben para e devlette görüldükten ne,zaman sonra çektiniz ben gördüm gittim yattıktan 10 gün sonra çekebilirsiniz dediler bana
leynanin_pembemantosuu Kimimkiben sigortalı olmayana emzirme parası verilmiyor ya sizin yada eşinizin sigortalı olmalı lazım
Melihakrds Kimimkiben emzirmw parası için nereye başvurdunuz ve ne zamana kadar başvuruluyor emzirme parasını daha yeni duydum doğum yapalı üç ay geçti
Kimimkiben Ceyli emzirme ödeneği için hastanede kağıt imzaladım ben ve eşim, o eşimin banka hesabına yattı, doğum parası ile ilgili de eşim ilgilendi kuruma gidip istekte bulundu Sosyal hizmetler de galiba . Kaymakamlıga da gidebiliyorsunuz
Kimimkiben adaylinnn35 valla ben biraz geç çektim ya ama yukarıda birisi 1 yaşına kadar alınabiliyor yazmış
Adigebuse 8 bin TL denilen çalışan veya sigortası 3 ay yatmış annelere veriliyor ücretli izin olarak geçiyor tam 8 binde değil 4 aylık maaşının miktarı kadar 200 TL süt parası da ya anne yada baba sigortalı olacak yoksa onunda alamıyorsun çalışmayan ve sigortası olmayan ailelere sadece çocuk parası veriliyor oda 1. Çocuğa 300 TL sosyal hizmete gidip başvuru yapıyosun otomatik yatıyo
Beyzaaaa masalcik analık parası veriliyor birde süt parası ayrı yerlerden alınıyor onlar başvuru yapmanız lazm ben tam hatırlamıyorum 1 sene oldu çünkü nerden aldigimizi 500tl yakın para almisdim ilk çocuk ikinci felansa sizin daha fazla aliniyor
Kimimkiben Melihakrds yukarıda yazdım , herhangi bir yere başvurmadım hastaneden çıkarken form imzaladım